de Meeren 11
5991ED
BAARLO LB
tel. 077-4772603

Een ruime en belangrijke 4-0 zege van Baarlo in eigen huis op het hoog geklasseerde Vaesrade. Daarmee nam Baarlo tevens revanche voor de nipte 2-1 nederlaag eerder dit seizoen in het Zuid-Limburgse heuvelland. En waar toen Baarlo in de slotfase met 10 man kwam te staan wegens een rode kaart, was dat ditmaal voorbehouden aan Vaesrade. Bij rust leidde Baarlo nipt  met 1-0 en leek gezien de verhoudingen in het veld nog alles mogelijk. Pal na rust verdubbelde Baarlo echter de voorsprong en maakte het karwei daarna beheerst en effectief af.

In de eerste helft lieten de vooral fysiek sterke gasten zien waarom zij zo hoog op de ranglijst staan. De aanvallen van Vaesrade hielden het nodige gevaar in. In de 20e minuut ontsnapte Baarlo aan een achterstand toen na  een scrimmage de bal tot tweemaal toe ternauwernood van de lijn werd gehaald. Een vijftal minuten later was Baarlo op zijn beurt dicht bij de openingstreffer. In een en dezelfde aanval werd door achtereenvolgens Rik Schotman, Lars Habets en Freek Berghuis tot driemaal toe hard op doel geschoten, maar evenvele malen stond de Vaesrade doelman met fraaie safes een Baarlose treffer in de weg. In de 28e minuut kwam Baarlo alsnog op voorsprong. De vanuit de defensie opgekomen Siem van Hees kreeg vanaf ruim 20 meter van het Vaesrade-doel net genoeg ruimte  om kiezelhard uit te halen. Op fraaie wijze caramboleerde de bal via de binnenkant paal in het doel van de gasten: 1-0. Ondanks enkele dreigende pogingen van Vaesrade om nog voor rust langszij te komen bleef het bij deze nipte voorsprong voor Baarlo tot aan de theepauze.

Waar Vaesrade nog gezien de veldverhoudingen dacht in de 2e helft alsnog de bakens te kunnen verzetten deelde Baarlo al na enkele minuten een mokerslag uit aan de gasten. Over de rechtervleugel in stelling gebracht door Lars Habets kapte Freek Berghuis fraai een Vaesrade-verdediger uit en legde de bal af op de recht voor het doel vrijstaande Laurents van den Ham. Die faalde niet en schoof de bal koeltjes binnen: 2-0. Een 5-tal minuten later werd Baarlo een penalty onthouden na het omvertrekken van Lars Habets in  het strafschopgebied. Die pingel kwam er alsnog in de 70e minuut na een overtreding op de doorgebroken Freek Berghuis. Kay Nellen schoot Baarlo vanaf 11-meter ongenadig naar een  geruststellende 3-0 voorsprong. In de tussentijd was  Vaesrade al gereduceerd tot 10 man na een rode kaart voor Vaesrade-speler Marvin de Winter wegens natrappen. De definitieve  genadeslag voor de gasten volgde een tiental minuten voor tijd. Een voorzet van Laurents van den Ham werd in 2e instantie door Sander Gulev van dichtbij doeltreffend afgerond: 4-0.  Bij deze stand bleef het.

Een uiterst kostbare zege voor Baarlo dat na de magere puntenoogst in de afgelopen weken dringend toe was aan puntenwinst om buiten de degradatiezone te blijven. Dankzij de driepunter is het gat met die zone nu weer gegroeid naar 5 punten. Weer meer lucht, maar nog geen garantie voor handhaving. A.s. zondag 21 april  gaat  Baarlo op bezoek bij het laagvlieger Lindenheuvel HC. Met een zege in Geleen kan Baarlo een belangrijke slag slaan voor lijfsbehoud.  Deze zege op het sterke Vaesrade moet het nodige zelfvertrouwen geven voor dit karwei.