Taken bestuursleden

Taken voorzitter

• Leiding geven aan en toezicht houden op het verenigingsleven, samen met de overige bestuursleden.
  • Zorg dragen voor de naleving van de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging, de voorschriften van de KNVB en andere reglementen en bepalingen van officiële instanties.
  • Leiden van de Algemene Ledenvergadering (ALV) en de periodieke bestuursvergaderingen.
  • Verantwoordelijk voor een gedegen organisatiestructuur.
  • Verantwoordelijk voor de aansturing van de commissies.
  • Bepaalt het verenigingsbeleid in samenspraak met overige bestuursleden en commissies.
  • Officieel woordvoerder van de vereniging.
  • Contactpersoon naar gemeentelijke instanties.
  • In beginsel aanwezig zijn bij thuis- en uitwedstrijden van het 1e elftal voor representatie van de vereniging.
  • Eindverantwoordelijk en zorg dragen voor de algehele coördinatie binnen de vereniging.
  • Eindverantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van het beleid.
  • Vertegenwoordigt de vereniging bij officiële gelegenheden (jubilea, huldigingen,recepties e.d.) en treedt daar op als woordvoerder (indien nodig).
  • Voert namens de vereniging overleg en onderhandelingen met externe instanties, zoals de overheid, tenzij anders overeengekomen door een bestuursbesluit.
  • Laat zich periodiek informeren door de werk- en projectgroepen waarvoor hij/zij het aangewezen aanspreekpunt is en deelt de informatie dienaangaande binnen het bestuur.

Taken penningmeester

• Verantwoordelijk voor het op een correcte wijze onderhouden van de financiële verenigingsadministratie.
  • Bijhouden en bewaken van inkomsten en uitgaven.
  • Beheren/bewaken van de financiële middelen (vorderingen en schulden) van de vereniging
  • Zorg dragen voor eventuele reserves overeenkomstig de afspraken en besluiten van de vereniging.
  • Periodiek, tijdig en correct informeren van het algemeen bestuur over de financiële status van de vereniging.
  • Verslag uitbrengen op de Algemene Ledenvergadering van het beheer van de geldmiddelen en een begroting indienen voor het komende verenigingsjaar.
  • In samenspraak met de werkgroep Financieel Beheer, de kascommissie inzage geven in alle bescheiden en middelen en alle gewenste informatie verstrekken.
  • Het beheer van de algemene financiële middelen van de vereniging.
  • Het correct en tijdig afhandelen van alle financiële zaken.
  • Draagt zorg voor het digitaal aanleveren van de jaarcijfers van de club bij de KNVB.
  • Adviserende taak bij het behandelen van investeringsvoorstellen en overige uitgaven.
  • Algemeen bevoegd tot het doen van de noodzakelijke betalingen namens de vereniging.
  • Verantwoordelijk voor het jaarlijks laten uitvoeren van een kascontrole door de Werkgroep Kascontrole.
  • Laat zich periodiek informeren door de werk- en projectgroepen waarvoor hij/zij het aangewezen aanspreekpunt is en deelt de informatie hierover binnen het bestuur.

Taken secretaris

• Fungeren als correspondentieadres van de vereniging en verantwoordelijk voor distribueren van de verenigingspost en berichten naar de personen en/of de organen voor wie deze bestemd zijn.
  • Behandelen van ingekomen stukken.
  • Dagelijks verzorgen en verspreiden van verenigingscorrespondentie, alsmede het archiveren (hardcopy/digitaal) van verenigingscorrespondentie en -informatie.
  • Periodiek communiceren van relevante bestuursinformatie naar de leden van de vereniging.
  • Plannen en opstellen van het (jaarlijkse)vergaderschema van bestuurs- en ledenvergaderingen.
  • Verzorgen van de vergaderagenda's en relevante vergaderstukken voor de bestuurs- en ledenvergaderingen.
  • Notuleren van vergaderingen.
  • Versturen van uitnodigingen voor vergaderingen aan beoogde deelnemers/leden.
  • Ondertekenen, verzenden en bewaren van een afschrift van stukken namens het bestuur.
  • Bijhouden van het verenigingsarchief (hardcopy/digitaal) en beheren van officiële stukken zoals hypotheekdocumenten, contracten, oprichtingsakte, statuten, huishoudelijk reglement e.d..
  • Op de Algemene Ledenvergadering verslag uitbrengen over het afgelopen verenigingsjaar (algemeen jaarverslag).
  • Kennisnemen van voorschriften van de KNVB en de gemeentelijke verordeningen en andere bepalingen.
  • Zo nodig onderhouden van (noodzakelijke) contacten met de KNVB.
  • Actueel houden van inschrijving bij Kamer van Koophandel, mutaties van nieuwe en gestopte bestuursleden tijdig en correct aanpassen.

Taken vertegenwoordiger Senioren Commissie

• Vertegenwoordigen van belangen van de seniorenafdeling.
  • Bijdrage leveren aan Algemeen Bestuur van de vereniging.
  • Verzorgt correspondentie van het Algemeen Bestuur naar de Senioren Commissie, en vise versa.

Taken vertegenwoordiger Jeugd Commissie

• Vertegenwoordigen van belangen van de jeugdafdeling.
  • Bijdrage leveren aan algemeen bestuur van de vereniging.
  • Verzorgt correspondentie van het Algemeen Bestuur naar de Jeugd Commissie, en vise versa

Taken vertegenwoordiger Technische Commissie

• Vertegenwoordigen van belangen van voetbaltechnische aard.
  • Bijdrage leveren aan Algemeen Bestuur van de vereniging.
  • Verzorgt correspondentie van het Algemeen Bestuur naar de Technische Commissie, en vise versa.