de Meeren 11
5991ED
BAARLO LB
tel. 077-4772603

Nog geen zege voor Baarlo in het nieuwe kalenderjaar. Na het gelijke spel bij Budel (1-1), de nederlaag bij MMC Weert (2-0) delfden de roodzwarten in eigen huis het onderspit in het uiterst matige inhaalduel tegen Spaubeek (0-3). Met twee doelpunten uit standaardsituaties en een discutabele 3e treffer pal voor tijd gingen de Zuid-Limburgers met de kostbare puntenwinst aan de haal. Een geflatteerde, maar uiteindelijk wel verdiende zege voor de gasten uit Spaubeek.

Qua spel was er weinig te genieten voor de supporters langs de lijn. Hardwerkende teams, maar veel balverlies over en weer, rommelig spelbeeld en slechts sporadisch kansen voor beide doelen. Voor rust  voor beide ploegen één kans. Beide niet geheel toevallig uit standaardsituaties. De eerste voor Baarlo uit een hoekschop. Met een fraaie reflex maakte de Spaubeek-doelman een harde kopbal onschadelijk en ook in de rebound bleef het Spaubeek-doel schoon. Aan de andere kant was het in de 39e minuut juist wel raak. Uit een hoekschop ontstond een flipperkastsituatie voor het doel. Na enkele gepareerde inzetten verdween de bal uiteindelijk toch in het Baarlose doel: 0 – 1. Dat werd ook de ruststand.

Ook na de hervatting bleef het spelbeeld aan de magere kant en kwam de jacht op de gelijkmaker voor Baarlo daarom ook niet echt van de grond. De ploeg wist zich nauwelijks kansen te creëren. Een 10-tal minuten na rust was er nog wel een afstandsschot van Rik Schotman, dat echter door de doelman uit de hoek werd geplukt en niet veel later nog een voorzet van Dennis Beurskens die de lat toucheerde. Halverwege de 2e helft waren de gasten wederom vanuit een standaardsituatie wel succesvol. Nu een vrije trap waaruit de volkomen vrijgelaten Erik Meijers kansloos voor  de prima keepende invaller-doelman Thom Ruinard raak kopte (0-2) en daarmee de wedstrijd in feite al besliste in het voordeel van de gasten. Wanhopige pogingen om de bakens nog te verzetten bleven zonder succes. Het was juist Spaubeek dat in de slotminuten de stand nog naar 0-3 tilde. Een doelpunt voor de statistieken dat sterk naar buitenspel riekte maar dat ondanks Baarlose protesten door de arbiter werd goedgekeurd.

Helaas geen positieverbetering dus voor Baarlo door deze nederlaag. A.s. zondag gaan de roodzwarten het opnieuw proberen hier wat aan te doen als DVO zijn opwachting maakt op Sportpark De Meeren en hopelijk revanche kunnen nemen voor de nipte 2-1 nederlaag in Sittard.

Verslag en foto's: LenG.