de Meeren 11
5991ED
BAARLO LB
tel. 077-4772603

Na de 0-1 overwinning op de eerste competitiedag in het uitduel bij Spaubeek bond Baarlo op het eigen Sportpark De Meeren ook MMC Weert met slechts één treffer aan de zegekar. Ditmaal door een doelpunt dat tot stand kwam vanaf de penaltystip, Met een 1-0 voorsprong voor Baarlo gingen beide ploegen de rust in. In de 2e helft gingen de gasten met veel energie en druk op jacht naar de gelijkmaker, maar wisten de compact spelende Baarlose verdediging niet te kraken. Het was bij vlagen opnieuw billenknijpen, maar de minimale voorsprong werd uiteindelijk overtuigend dor Baarlo over de eindstreep getrokken.

In de beginfase van het duel lag het initiatief bij  Baarlo. Dat had na ruim een kwartier vanaf de aftrap succes. Freek Berghuis werd in het strafschopgebied onreglementair van de bal gezet (eerst man en dan pas bal). Baarlo-verdediger Kay Nellen wist vervolgens wel raad met de pingel vanaf de 11 meterstip: 1-0. Nauwelijks aangeslagen pakte MMC Weert de draad weer op en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Halverwege de eerste helft leken de gasten ook weer langszij te komen. Een MMC-aanvaller doorbrak de Baarlose verdedigingslinie en mocht van dichtbij aanleggen op het Baarlo-doel. Met een katachtige reflex voorkwam Baarlo-doelman Jeffrey Schouenberg de Weerter gelijkmaker. Baarlo kwam goed weg en had pal voor rust zelfs de kans om de voorsprong te verdubbelen. Uit een snelle counter kreeg Roel Bouten vrije doortocht naar het Weerter-doel. Maar ook de uit zijn doel komende doelman van de gasten liet zich niet meer verschalken.

In de 2e helft ging MMC Weert verder op jacht naar de gelijkmaker. De Baarlo-defensie kwam diverse malen flink onder druk te staan. Open kansen gaf de compact staande Baarlo-defensie echter nauwelijks weg. De tegenstoten van Baarlo leverden door haastig en slordig spel evenmin gevaar op. Vooral met hoge ballen voor de pot trachtten de gasten in de slotfase alsnog succes te boeken. In de hoop dat de bal een keer goed zou vallen. Dat leverde wel de nodige dreiging op, maar de Baarlo-defensie heerste veelal in de lucht en trok de minimale 1-0 voorsprong over de eindstreep.

Aankomende zondag 8 oktober reist Baarlo voor zijn 2e uitduel opnieuw af naar het zuiden waar DVO de volgende (onbekende) tegenstander is. De ploeg uit Sittard is eveneens nog ongeslagen. Na de 0-2 zege op Geleen Zuid op de eerste competitiedag, kwam DVO afgelopen zondag op het eigen kunstgrasveld echter niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen HEBES (Heel-Beegden). Lukt het Baarlo opnieuw ook deze tegenstander te verschalken?