de Meeren 11
5991ED
BAARLO LB
tel. 077-4772603

Het gemis van een 3-tal basisspelers wegens blessures noopte Baarlo-trainer Tim Nabben tot aanpassingen in zijn team voor het thuisduel tegen FC Geleen Zuid. Het team dat aan de aftrap stond toonde karakter. Met hard werken en bij vlagen goed spel werd een verdiende zege behaald op de gasten uit Geleen, die vorig seizoen nog de status van 2e klasser genoten maar via de nacompetitie degradeerden naar de 3e klasse. Bij de rust leidde Baarlo al met 1-0, maakte het karwei in de 2e helft definitief af door nog tweemaal te scoren en hield zodoende een overtuigende 3-0 zege aan de eindstreep over.

Baarlo had een droomstart aan het begin van dit duel met dank aan de Zuid-Limburgse tegenstander. In de 4e minuut al schoof een verdediger van de gasten de bal pal in de voeten van de in het centrum loerende Siem van Hees, een van de vele jonge spelers in het team van Baarlo. Die had vervolgens vrije baan naar het doel van FC Geleen Zuid en liet doelman Mike Herveille met een doeltreffend schot volkomen kansloos: 1-0. Daarna ontwikkelde zich een op het oog evenwichtige wedstrijd met kansen voor beide ploegen. Baarlo ontsnapte enkele malen aan de gelijkmaker, maar bleef op de been. Dit mede door uitstekend keeperswerk van Thom Ruinard. Ook al zo’n jongeling die de afwezige vaste doelman Jeffrey Schouenberg met verve in het Baarlose doel verving. Pal voor rust had hij ook éénmaal het geluk van een goede doelman aan zijn zijde met een inzet die door de lat werd gekeerd. De 1-0 voorsprong voor Baarlo bleef zodoende tot aan de ‘theepauze’ op het scorebord staan.

In de 2e helft trok Baarlo het initiatief meer naar zich toe en had daarin duidelijk het betere van het spel. De offensieve instelling leidde al na een tiental minuten tot succes. De dit seizoen weer voor het eerst meespelende Laurents van den Ham werd op pad gestuurd door Sander Gulev. Diens perfecte voorzet werd door de mee naar voren gesnelde Baarlose centrumverdediger Roel Bouten keihard in het doel gekopt: 2-0. Een kwartier later besliste Sander Gulev het duel definitief door de bal vanuit een slimme (ingestudeerde) vrije trap van Maikel van Erp beheerst binnen te schieten: 3-0. FC Geleen Zuid zette daar na rust weinig tot niets tegenover. De defensie van Baarlo werd nog nauwelijks op de proef gesteld. Een treffer van Laurents van den Ham werd pal voor tijd nog wegens vermeend buitenspel afgekeurd, waardoor de gasten een nog grotere nederlaag werd bespaard. Alles bij elkaar een volkomen terechte overwinning voor Baarlo, waarop weinig viel af te dingen. Uit de tot nu toe gespeelde vier duels puurde het nieuwe, verjongde Baarlo al 9 punten. Een verdienstelijke start van de nieuwe competitie in de voornamelijk vreemde omgeving van de 3e klasse B. Dat moet het nodige zelfvertrouwen geven voor de rest van het nog lange seizoen.

Komend weekeinde is Baarlo vrijaf. Zondag 29 oktober speelt Baarlo opnieuw een thuisduel. Dan maakt HEBES zijn opwachting op Sportpark De Meeren. De ploeg uit Heel-Beegden is, na 3 gelijke spelen en 1 nederlaag, nog op zoek naar de eerste zege. Voor Baarlo de opgave om dat te voorkomen en de drie punten wederom in eigen huis te houden.