91'

15 augustus 2021 11:00

Marcel Thijssen (Clubarbiter)

Onbekend

Eindelijk, eindelijk was het weer zover, er kon weer een echte wedstrijd gespeeld worden! Baarlo 2 had de eer om het seizoen voor VV Baarlo te openen. Om 11.00 uur klinkt het eerste fluitsignaal in De Meeren en was het seizoen officieel geopend.

Baarlo 2 speelde de eerste oefenwedstrijd van het seizoen tegen IVO 2 uit Velden. In het verleden speelden beide teams al regelmatig tegen elkaar, het waren altijd interessante en leuke wedstrijden. En dat was ook gisteren weer het geval, al denken een aantal Baarlo supporters daar mogelijk anders over. Trainer René vond het echter wel een interessante wedstrijd, al kon hij natuurlijk niet tevreden zijn met het resultaat. Een nederlaag had hij nog wel voorspeld, maar de 1-7 die uiteindelijk op het scorebord stond vond ook de trainer niet leuk. De grootste nederlaag in de 7 jaar dat René nu voor de groep staat.

En toch was de trainer redelijk tevreden over het vertoonde spel. De groep is nog lang niet compleet en moest gisteren noodgedwongen aangevuld worden door spelers van de JO19-1. Ondanks dat de jeugd nog niet aan het trainen is mogen de beide jeugdspelers terugkijken op een prima debuut bij de senioren. Maar ook zij konden niet voorkomen dat Baarlo 2 op de counter hard werd afgestraft. Het eerste half uur domineerde de thuisploeg de wedstrijd maar het was IVO 2 dat uit drie counters tweemaal wist te scoren. Vlak voor rust kwam daar nog een derde treffer bij en stond de enigszins geflatteerde tussenstand van 0-3 op het scorebord. Dat had gezien de kansen ook 3-3 kunnen zijn, maar de spelers van Baarlo 2 hadden het vizier nog niet helemaal op scherp staan.

In de 2de helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. IVO 2 trok zich terug en liet Baarlo 2 het spel maken. Maar de creativiteit en het enthousiasme was uit het spel van Baarlo 2. Zeker toen IVO 2 weer genadeloos toesloeg en binnen 67 minuten 0-5  werd. In de drinkpauze van de 2de helft kon Truus, de moeder van Dennis Peeters, het niet laten om de jongens even van leer te geven. Dat leek te helpen want uit de eerste corner na deze drinkpauze wist Maarten Grubben in ieder geval de eretreffer op het scorebord te zetten. Verder kwam Baarlo 2 niet meer, de spirit was er volledig uit en IVO 2 liep zelfs nog uit naar 1-7.

Een kansloze nederlaag? Eigenlijk niet, al doet de uitslag anders vermoeden. Een terechte uitslag? Dat zeker wel, want IVO was dodelijk effectief en als je dat bent dan win je wedstrijden. Maar al te lang zat Baarlo 2 niet met de nederlaag, die werd snel vergeten in de derde helft. Dat is het team nog zeker niet verleerd.

In ieder geval een zeer nuttige oefenwedstrijd volgens de trainer, die vooraf al aangaf dat er 6 oefenwedstrijden zijn (de bekerwedstrijden meegeteld) om fit te worden. Want voor Baarlo 2 telt alleen de competitie. Komende zondag volgt de tweede oefenwedstrijd tegen Helden 3, waar in het verleden ook al vaak leuke en spannende wedstrijden tegen zijn gespeeld. Saai wordt het waarschijnlijk niet, mede door het opportunistische spel van Baarlo 2.