De eerste editie van deze rubriek in 2018. Omdat onze voorzitter zich een paar weken de ‘heerser van Baolder’ heeft mogen noemen, hebben we de vergadering in januari aangegrepen om voor onszelf even terug te kijken op 2017. De vergadering van februari hebben we vervolgens naar achteren geschoven, vandaar dat de eerste editie van ‘uit de bestuurskamer’ uit 2018 even op zich heeft laten wachten. Maar er speelt weer genoeg binnen de vereniging en het wordt weer een druk, maar mooi jaar.

 • Douches. De laatste tijd horen we steeds meer geruchten dat de douches niet goed zijn. Navraag leert dat er soms problemen zijn met de warmte van het water. Dit wordt nu onderzocht en daar waar de problemen geconstateerd gaan worden, proberen we die zo goed en snel mogelijk op te lossen.
 • Problemen met tenues. Inmiddels spelen veel teams al een half jaar in het nieuwe clubtenue. Daar waar teams problemen ondervinden met de tenues (te kleine maten, shirts die niet schoon worden, etc), neem contact op met de Werkgroep Kledingfonds. Stuur een mail naar Arno vd Eertwegh, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 • Coördinator pupillen van de week. Al jarenlang hebben we bij competitiewedstrijden van het eerste elftal 2 pupillen van de week. We zoeken nu iemand die de coördinatie op zich wil nemen. Op zich is het niet veel werk. Aan het begin van het seizoen wordt er al een lijst gemaakt welke pupillen wanneer aan de beurt zijn. In de week voor de wedstrijd moeten de 2 pupillen benaderd worden om wat vragen te beantwoorden en een foto in te sturen. Meer is het niet, maar het moet wel gecoördineerd worden. Hopelijk wil iemand deze taak op zich nemen, stuur bij interesse een mail naar Edward Smedts, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 • Coördinator Maatschappelijke Stage. Deze vacature is sinds kort ingevuld in de persoon van Loek Gielen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), die deze functie ook in het verleden al eens enkele jaren heeft uitgeoefend. In deze functie begeleidt en vangt hij middelbare scholieren op die bij onze club hun maatschappelijke stage willen invullen. Een maatschappelijke stage is op diverse middelbare scholen een onderdeel van het onderwijsprogramma. In feite een vorm van buitenschools vrijwilligerswerk waarmee de student naast het persoonlijk opdoen van praktijkervaring tevens een bijdrage levert aan de maatschappij. Een win-win situatie dus voor student en vereniging.
 • Kosten voor initiatieven. De afgelopen wintermaanden hebben we weinig kunnen trainen op de buitenvelden. Een aantal teams heeft daarop initiatief genomen om een alternatief te zoeken in de sporthal (in Baarlo of elders) en in de tennishal. Hier staan doorgaans natuurlijk kosten tegenover. Als bestuur willen we graag initiatieven steunen en indien mogelijk ook de kosten voor rekening van de club nemen. Daar zit natuurlijk wel ergens een grens. Daarom het verzoek aan iedereen die een leuk initiatief heeft waar kosten aan verbonden zitten, stuur een mail naar het bestuur met je verzoek en de hoogte van de kosten. Dan bepalen wij snel of deze kosten voor rekening van de club komen. Stuur in dit geval een mail naar Len Gielen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 • Kantinebezetting op zondag. Zoals bekend hebben we als club moeite gehad om eind vorig jaar de kantinebezetting 100% op orde te krijgen. Een geluk bij een ongeluk, veel wedstrijden op de zondagen werden afgelast, waardoor we een minimale bezetting nodig hadden. Voor de resterende maanden van dit seizoen hebben we een oplossing gevonden. De damesteams van VV Baarlo gaan ons namelijk uithelpen en gaan op zondag helpen in de kantine. De indeling wie wanneer aan de beurt is hebben ze inmiddels ook al gemaakt. Grote dank namens het bestuur voor deze spontane actie! We gaan dan ook met de dames in gesprek voor een passende vergoeding, want die is wel op zijn plaats. Mochten andere teams ook interesse hebben om in de toekomst mee te helpen in de kantine tegen een bepaalde vergoeding voor het team? Meld het dan op een zondag aan Paul Thijssen. Alle hulp is meer dan welkom!
 • Volksfeesten loterij. VV Baarlo heeft de verkoop van loten voor de Volksfeesten toegewezen gekregen. Als bestuur hebben we besloten dat alle seniorenteams (heren en dames en zaal) en JO19-1 loten gaan verkopen. Op dit moment wordt er een projectgroep opgericht om alles goed te stroomlijnen. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Jules Dorsers, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We gaan er vanuit dat iedereen zijn steentje bijdraagt, des te meer loten er verkocht worden des te meer wij als vereniging er financieel aan over houden.
 • Pannaveldje. Misschien heb je wel eens het gerucht gehoord dat er een pannaveldje gaat komen. Als bestuur zouden we dat heel graag willen, maar een pannaveldje is vrij kostbaar. Er zijn wel al ideeën om dit deels te financieren, maar voordat we echt aan de slag gaan willen we een en ander eerst goed uitgezocht hebben. Er wordt dan ook een projectgroep geformeerd die gaat onderzoeken wat we willen, wat dit uiteindelijk gaat kosten en hoe we dit kunnen financieren. Als iemand interesse heeft in deze werkgroep zitting te nemen, stuur dan een mail naar Ruben Peteres, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 • Scheidsrechters bij de jeugd. Ook tijdens de voorjaarscompetitie doen we een beroep op seniorenteams om wedstrijden te fluiten bij de jeugd op zaterdag. Spelers van de selectie en van het 3de worden ingedeeld om wedstrijden waar we geen clubscheidsrechter kunnen inzetten te fluiten. Het experiment tijdens de najaarscompetitie is goed bevallen, daarom zetten we dit door. Aan alle spelers die aan de beurt komen, namens de gehele jeugd alvast hartelijk dank!
 • Sponsordag. Zaterdag 7 april vind de jaarlijkse sponsordag plaats. Dit keer is de locatie kantine De Meeren. Gastspreker Nico Neele, ex-proftrainer en nu personal coach en auteur, komt een interessante lezing geven over sport en ondernemen. Aardig detail is dat de trainerscarrière van Nico ooit is begonnen bij VV Baarlo, waar hij debuteerde als Hoofd Jeugdcoach. Sponsoren die zich nog niet hebben aangemeld voor deze ongetwijfeld interessante maar ook gezellige avond, kunnen dit alsnog doen door te reageren op de mail die ze hebben ontvangen vanuit de Werkgroep Fondsenwerving.
 • Vrijwilligersavond. De jaarlijkse kaderavond (oftewel vrijwilligersavond) vindt dit jaar plaats op zaterdag 14 april. Alle vrijwilligers krijgen hier nog een persoonlijke uitnodiging voor, maar noteer deze datum alvast in je agenda. Elke vrijwilliger mag met zijn/haar partner naar De Meeren komen voor een gezellige avond. De Werkgroep Activiteiten zorgt voor een goed programma, een hapje en een drankje. Tijdens deze avond zetten we ook een paar vrijwilligers in het zonnetje voor bewezen diensten. Het belooft een leuke avond te worden, we hebben dan ook op een grote opkomst. Dus noteer alvast, zaterdag 14 april, vrijwilligersavond in kantine De Meeren.

Zoals jullie zien zitten we niet stil! Veelal leuke ontwikkelingen. Mocht jij nu vragen hebben, een idee, of zit je ergens mee? Stuur een mail naar Len Gielen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen het mee in een volgende bestuursvergadering.  

Tot de volgende ‘uit de bestuurskamer’.

Het bestuur

Volg ons

iconfinder facebook 4416093  iconfinder insta 4416094  iconfinder twitter 4416099

Naar boven