De terugreis en even terug in de tijd - Voetbalvereniging Baarlo

De terugreis en even terug in de tijd

31 juli 2022 11:15


De terugreis verliep redelijk voorspoedig. Een wat langere file in Duitsland, maar we waren rond half 8 weer terug in Baarlo, precies volgens plan.

Na een vroeg ontbijt verzamelden we onze spullen en waren we klaar voor vertrek naar huis. Nog even snel afscheid nemen van Kenneth, de beheerder van ons motel. We gaven hem nog een vaantje van de club als herinnering, die kwam goed van pas want zijn zoon spaarde vaantjes en had al een collectie van ruim 200 vaantjes verzameld. De terugreis verliep eigenlijk best voorspoedig, afgezien van een langere file in Duitsland maar dat was ingecalculeerd. Na 12 uur reizen arriveerden we rond half 8 in de avond weer in Baarlo. De meiden hadden de gehele reis geslapen, zo vermoeid waren ze. Een aantal ging nog even napraten op het terras bij Centraal en sommige meiden bezochten nog de Ossefeesten in Maasbree, om de week goed af te sluiten. Moe en voldaan werd de nachtrust opgezocht, maar waar zullen we eens gaan beginnen om terug te blikken op dit onvergetelijke avontuur?

Op 12 april 2020 werd de eerste mail verzonden naar de organisatie om meer informatie in te winnen over het toernooi. Het was toen al bekend dat de 2020 editie niet door zou gaan, dus wilden we graag meer weten over de 2021 editie. In de maanden volgend werd er veel mailverkeer uitgewisseld met de organisatie, waarbij we constant vrij snel antwoord kregen op al onze vragen. Daarvoor verdient de organisatie zeker een groot compliment. Op 21 juli 2020 was het dan zover, inschrijving voor Dana Cup 2021, het was definitief. We gaan naar Denemarken! Ook de accommodatie werd snel geboekt via de organisatie, we hadden de keuze laten vallen op Motel Nordsoen. De belangrijkste 2 zaken waren geregeld, nu kon de voorbereiding pas echt beginnen.

Maar zoals bekend, corona hield ons nog steeds in de greep en de maatregelen die opgelegd werden stemden ons niet al te positief om naar Denemarken af te reizen. We hadden dan ook voor onszelf besloten in het voorjaar van 2021 dat we niets konden gaan plannen en de trip maar een jaar uit moesten stellen. Uiteindelijk werd Dana Cup 2021 in zijn geheel voor de 2e keer achter elkaar afgelast vanwege corona. We werden gevraagd of we wilden deelnemen aan de 2022 editie en dat konden we toezeggen, al was natuurlijk in 2021 echt niet bekend welke maatregelen ons nog allemaal tegen kon houden. Maar de voorbereidingen gingen verder, we moesten alleen even een paar ouders van onze nieuwe aanwinsten overtuigen dat we dit avontuur aan zouden gaan. Maar dat kostte niet heel veel moeite, sterker nog, de ouders wilden zelf ook wel mee.

En na bijna 2,5 jaar konden we dan eindelijk de bus in, op weg naar Hirtshals in het Noorden van Denemarken om deel te nemen aan Dana Cup 2022, in Hjørring, ongeveer 20 minuten rijden ten zuiden van Hirtshals. Een avontuur waar we nog lang over zullen praten en nagenieten! In een allerlaatste blog geven we nog onze mening over Dana Cup 2022, maar je zult nu al weten dat dit een zeer positieve terugblik wordt.