Hirtshals, een bijzonder havenstadje - Voetbalvereniging Baarlo

Hirtshals, een bijzonder havenstadje

25 juli 2022 13:45


Hirsthals is een klein stadje in het Noorden van Denemarken, waar de veerboten naar Noorwegen vertrekken. De eerste dag hebben we even wandelend een eerste kennismaking gemaakt met Hirtshals.

Na een redelijke nachtrust kwam iedereen tussen 7.30 en 9.30 richting het ontbijt. Het hotel ligt in een super rustige omgeving, je hoort er helemaal niks. Het ontbijt was prima verzorgd. Omdat de voorspellingen voor het weer niet zo positief waren, hebben we de fietstocht in de omgeving uitgesteld naar woensdag. Achteraf een goed idee, want het heeft wel wat geregent vandaag.

Na het ontbijt gingen de ouders en een deel van de meiden naar Hirtshals om de omgeving te verkennen. Het viel gelijk op dat veel huizen nogal achterstallig onderhoud hadden. Geen idee waarom, bijzonder was het wel. Hirtshals zelf is druk bezocht vanwege de veerboten die vanuit Hirtshals naar Noorwegen gaan. Mogelijk dat de bevolking allemaal in de toerismesector en visserij werkt en geen tijd heeft om tuin en huis te onderhouden. Misschien komen we er later deze week nog wel eens achter.

Aan de haven was het erg rustig. We waren er al op geattendeerd, er zijn de hele week tentfeesten in Hirtshals. De tent hebben we al gezien, een kleine feesttent zoals je ze bij ons jaren geleden nog wel eens zag. Niet al te groot, maar groot genoeg om het gezellig te maken. Zeker weten dat we er de komende week nog wel een keer terecht komen, lokale feestjes zijn doorgaans erg gezellig dus dat gaan we nog wel even ontdekken.

De trainers gingen naar Hjörring om ons in te schrijven zodat we officieel mee mogen doen. De armbandjes werden geregeld, ID-check van de speelsters en alle meiden krijgen een certificaat van deelname aan het toernooi. Het maken van een officiële foto plannen we later deze week nog wel in. Maar alles is geregeld om deel te nemen aan het toernooi dat morgen echt van start gaat.

Een deel van de meiden dat niet naar Hirtshals ging vermaakte zich bij het motel met een balletje trappen, tot de regen spelbreker werd. Dan maar even naar binnen, lunchen, TV kijken, kaartje leggen. Nog een paar uurtjes vermaak voordat we vertrekken naar de openingsceremonie. De verdere ontdekkingstoch door Hirtshals doen we later deze week wel!