VV Baarlo MO19-1 kampioen najaarscompetitie 2021-2022

Na het kampioenschap van MO17-1 in het seizoen 2019-2020 stonden de meiden voor een leuke uitdaging. Voetballen in de 1e klasse tegen veel teams uit Noord-Brabant. Helaas was de kennismaking met de 1e klasse van korte duur. Slechts 1 wedstrijd werd er gespeeld, uit tegen Valkenswaard. Ondanks de nederlaag kreeg het team de nodige complimenten voor het vertoonde spel en waren de meiden volgens de trainer van de tegenstander een aanwinst voor de 1e klasse. Maar helaas, corona bereikte Nederland en wedstrijden werden uitgesteld. En van uitstel kwam afstel in het seizoen 2019-2020, want de voorjaarscompetitie in 2020 werd niet meer uitgespeeld.

En zo mochten de meiden het opnieuw proberen in de 1e klasse, in het seizoen 2020-2021. Toen duurde de competitie welgeteld 4 wedstrijden. Met 2 overwinningen en 2 nederlagen kon VV Baarlo MO17-1 terugkijken op een mooie start van het seizoen. Er was hoop dat de voorjaarscompetitie nog iets zou opleveren, maar ook dat mocht niet zo zijn. Paniek om verspreiding van corona hield Nederland en andere landen in de greep. Sporten in teamverband kon niet volgens 'geleerden', competities voor jeugd en amateurs werden volledig stilgelegd. Een compleet verloren seizoen voor iedereen op meerdere vlakken. Niks aan te doen, het was de keiharde realiteit.

En toen begonnen de meiden aan een nieuw avontuur. Het elftal werd grotendeels bij elkaar gehouden en er waren een paar nieuwe meiden die het team kwamen versterken. Zo kon VV Baarlo voor het eerst in de historie van de club een MO19-1 inschrijven in de competitie. De vraag was alleen op welk niveau. Er werd gekozen voor uitdaging en het team werd ingeschreven in de 1e klasse. Een verstandige keuze en goede inschatting van de trainers, wat vanaf dag 1 werd duidelijk dat dit elftal veel in zijn mars heeft.

VV Baarlo MO19-1 startte uitstekend in een kleine competitie met 5 teams. De 1e 4 wedstrijden werden allemaal gewonnen, waarbij alleen de uitwedstrijd tegen de meiden van Boekel Sport moeizaam verliep. Na deze heenronde was VV Baarlo MO19-1 gelijk de grote favoriet voor het kampioenschap. Door deze gedacht verkrampte het elftal in de volgende wedstrijden. Uit bij Achates werd moeizaam gewonnen met 3-5 en thuis tegen Boekel-Sport was het elftal geen schim van de eerst deel van het seizoen. Dit resulteerde ook in een 1-3 nederlaag en daarmee was de spanning volledig terug, want Boekel kwam op gelijke hoogte in punten. De uitwedstrijd in Venray verliep ook de 1e helft heel moeizaam, maar net op tijd rechtte de meiden de rug en in de 2e helft tegen Veray werd er karakter getoond en de wedstrijd ook overtuigend gewonnen. Thuis tegen Volkel moest het doelsaldo worden opgeschroefd, de 10-0 overwinning zorgde voor een ruime marge van plus 21 goals ten opzichte van Boekel-Sport, dat nog 2 wedstrijden moest spelen.

Boekel-Sport maakte het wel nog spannend, maar uiteindelijk was het doelsaldo van VV Baarlo MO19-1 ruimschoots beter en mochten de meiden zich als kampioen kronen van de najaarscompetitie 2021. Een puike prestatie van een relatief jong elftal, dat op het moment van kampioen worden een gemiddelde leeftijd kende van 16,5 jaar. En dat in de 1e klasse, buiten de landelijke hoofdklasse het hoogst haalbare in de regio Zuid 2.

Helaas kon door corona het kampioenschap nog niet echt gevierd worden, maar dat gaat nog wel komen. Voor het voorjaar hebben de meiden zich laten inschrijven in een andere 1e klasse, regio Eindhoven / Den Bosch. Een leuke en leerzame uitdaging, doorgaans zijn de tegenstanders in die regio fysiek sterker. Maar we zijn overtuigd dat de meiden zich goed gaan presenteren in die regio en wie weet waar het allemaal gaat eindigen. Belangrijkste is dat er gevoetbald kan blijven worden en er geen competities meer stilgelegd worden. Life goes on!