Coronabeleid VV Baarlo

Laatste update 26 januari 2022

Op dinsdag 25 januari heeft het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd met betrekking tot de bestrijding van het coronavirus. Graag attendeert VV Baarlo eenieder op de maatregelen die vanaf nu gelden:

• Voor zowel jongeren en volwassenen zijn trainingen alsmede (competitie)wedstrijden vanaf nu weer onbeperkt toegestaan. Tijdens het sporten hoeft geen 1,5 meter afstand gehouden te worden.
  • Bij vervoer per auto naar trainingen of wedstrijden met personen uit een ander huishouden wordt dringend geadviseerd een mondkapje te dragen.
  • Kleedkamers en douches zijn voor sporters van 18 jaar en ouder alleen toegankelijk op vertoon van coronatoegangsbewijs (CTB) met identiteitsbewijs. Alleen voor de toiletruimtes geldt een uitzondering.
  • Publiek is overdag én 's avonds tot uiterlijk 22.00 uur weer welkom op Sportpark De Meeren. Dat geldt dus ook voor ouders (en familie)van jeugdleden. Er dient wel de 1,5 meter afstandsregel te worden aangehouden, zowel buiten als binnen (staand én zittend)!
  • Bij betreden van de binnenruimtes (kantine, kleedkamers e.d.) is het tonen van een coronatoegangsbewijs met identiteitsbewijs vereist voor personen vanaf 18 jaar. Echter kan - enige uitzondering - zonder coronatoegangsbewijs gebruik gemaakt worden van de afhaalfunctie in de kantine. In alle gevallen is wel het dragen van een mondkapje verplicht voor personen vanaf 13 jaar.
  • Buiten het sporten geldt de 1,5 meter afstandsregel als volgt:
     - iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar;
     - jongeren van 13 tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar;
     - kinderen tot en met 12 jaar hoeven tot elkaar en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden.
  • De kantine is vanaf vrijdag 28 januari weer zoals voorheen geopend. Voor de kantine geldt wel nog de voor de horeca verplichte sluitingstijd van uiterlijk 22.00 uur. Voor kantinepersoneel is bovendien het dragen van een mondkapje gedurende werktijd verplicht. Vóór en na werktijd gelden de regels zoals die gelden voor overige kantinebezoekers.
  • Bij verblijf in de kantine is tevens een vaste zitplaats verplicht en mag (zolang men blijft zitten) het mondkapje afgenomen worden. Echter bij verplaatsing is het dragen van een mondkapje wederom verplicht.
  • Heb je klachten? Blijf thuis, doe een zelftest of laat je testen. Bij een positieve zelftest of bij twijfel laat je dan eveneens testen bij een testlocatie!

VV Baarlo rekent op eenieders medewerking.

Bestuur VV Baarlo

FAQ: veelgestelde vragen over coronavirus en sport-NOC*NSF