Meiden MO17-1 weten weer wat winnen is - Voetbalvereniging Baarlo

Meiden MO17-1 weten weer wat winnen is

Baarlo MO17-1

6 - 2

SC 't Zand MO17-1

Fleur Smedts (schot)
5'
18'
... (intikker)
Fleur Smedts (schot)
43'
46'
48'
... (afstandschot)
Shalysa Bouten (afstandschot)
70'
Shalysa Bouten (intikker)
72'
Maud Huijs (kopbal)
77'

Competitie

Hoofdklasse (3e fase) C

Datum

25 maart 2023 14:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark De Meeren
de Meeren 11
5991ED
BAARLO LB
tel. 077-4772603

De meiden van MO17-1 speelden een belangrijke wedstrijd in de 'staart' van de ranglijst. De leeftijdsgenoten van Sc 't Zand MO17-1 uit Tilburg kwamen op bezoek. Baarlo had de eerste 5 wedstrijden verloren en 't Zand had 3 keer verloren en 1 keer gelijk gespeeld. Vanuit andere teams waar Baarlo tegen had gespeeld was de leiding van Baarlo gewaarschuwd voor het fysieke spel van de Tilburgse meiden. En verbaal waren de meiden van 't Zand ook niet op hun mondje gevallen volgens de trainers van ESB, Desk en Boeimeer. En de wedstrijd dreigde ook te ontsporen in de tweede helft, maar uiteindelijk werd de wedstrijd uitgespeeld en stapte Baarlo met een dik verdiende overwinning van het veld.

De wedstrijd begon een 10-tal minuten later omdat 't Zand maar met 10 speelsters was en moest wachten op aanvulling vanuit de MO15-1. Uiteindelijk was het elftal uit Tilburg compleet en kon de wedstrijd starten. Baarlo kwam sterk uit de startblokken en binnen 5 minuten wist Fleur de openingstreffer te maken, 1-0. De wedstrijd golfde daarna wat op en neer, waarbij Baarlo de beste kansen kreeg en 't Zand niet veel verder kwam dan een paar speldenprikjes. Toch kwam 't Zand op gelijke hoogte, omdat de Baarlose meiden iets te nonchalant probeerden uit te verdedigen. In eerste instantie kon Kim, die na 4 weken afwezigheid weer een helft het doel kon verdedigen, nog ingrijpen maar in de rebound was ze kansloos en konden de verdedigers het doelpunt ook niet meer voorkomen, 1-1. Baarlo kreeg nog een paar goeie kansen maar kwam niet meer tot scoren. Met de gelijke stand werd het kleedlokaal opgezocht. 

In de rust waren de trainers van Baarlo duidelijk, deze wedstrijd moest gewonnen worden. Met de wind in de rug was de opdracht duidelijk, direct druk zetten en vol op de aanval spelen. En dat lukte vrij aardig, met goed voetbal kwam Baarlo op een 3-1 voorsprong door doelpunten van Fleur en Danique (die de geblesseerde Lieke verving). 't Zand bracht de spanning vrij snel terug in de wedstrijd via een uitstekend afstandsschot, 3-2. Helaas ontstond er daarna het nodige tumult, met name langs de kant. De trainster en de meiden van 't Zand waren het niet eens met een paar beslissingen van de scheidsrechter en lieten dat verbaal duidelijk merken. Tot grote ergernis van het publiek en de speelsters en trainers van Baarlo. Even leek de wedstrijd niet meer door te gaan maar gelukkig keerde de rust langs de kant enigszins terug. We gaan er verder ook geen woorden aan vuil maken, iedereen die erbij was en deelnaam aan het 'spektakel' langs de lijn moet zich maar even in de spiegel aankijken en nadenken hoe dit soort 'escalaties' in de toekomst voorkomen kunnen worden. Want dit hoort simpelweg niet bij jeugdvoetbal!

Nadat de scheidsrechter de wedstrijd weer hervatte was het de vraag of Baarlo de voorsprong kon verdedigen in het laatste kwartier. De meiden van Baarlo lieten zich niet meeslepen in het fysieke spel van de tegenstander en speelden het laatste kwartier de tegenstander helemaal zoek. 't Zand kwam er niet meer aan te pas, zeker toen Shalysa alle frustratie van zich af schoot en de bal rond de 16-meter snoeihard in de kruising knalde, was het verzet op bij de Tilburgers, 4-2. Een paar minuten later besliste Shaysa de wedstrijd door de 5-2 te scoren na een prima aanval op rechts. In de slotminuten kopte Maud Huijs de stand naar 6-2 uit een zeer scherp genomen corner. Een dik verdiende overwinning die door het hele team gevierd werd.

Volgende week staat er voor de meiden van MO17-1 weer een thuiswedstrijd op het programma, dan komen de Zuid-Limburgse meiden van Schaesberg op bezoek. In de openingswedstrijd van de voorjaarscompetitie waren de meiden uit Schaesberg te sterk voor Baarlo. Maar Schaesberg lijkt niet in goeie doen en pakte na de winst op Baarlo nog slechts 1 punt in 4 wedstrijden. Kom de meiden aanmoedigen, het belooft een open wedstrijd te worden van 2 teams die verzorgd voetbal willen spelen en voor de winst gaan. Tot zaterdag in De Meeren, 14.45 uur.