Meiden MO17-1 weten weer wat verliezen is - Voetbalvereniging Baarlo

Meiden MO17-1 weten weer wat verliezen is

V.V. Schaesberg MO17-1

5 - 1

Baarlo MO17-1

... (schot)
21'
... (schot)
26'
28'
Lieke Smedts (schot)
... (intikker)
32'
... (schot)
36'
... (schot)
61'

Competitie

Hoofdklasse (3e fase) C

Datum

28 januari 2023 14:00

Scheidsrechter

E. Adriolo

Accommodatie

Sportpark Strijthagen
Hofstraat 5
6372XC
LANDGRAAF
tel. 045-5316658

Met veel enthousiasme VV Baarlo MO17-1 ernaar uitgekeken, het debuut in de hoofdklasse. Met het zien van de uitslag zul je denken dat het enthousiasme nu een stuk minder is. Maar niets is minder waar. Het verlies in de openingswedstrijd van fase3 bevestigt dat het elftal dit juis nodig heeft. Want waar het voor de winterstop allemaal wel erg makkelijk ging (op de 2 wedstrijden tegen MVV Maastricht na), werd in de wedstrijd tegen de meiden van Schaesberg duidelijk dat er nu veel meer verwacht wordt van de meiden. Een hoger tempo, tegenstanders met veel goeie speelsters, snellere omschakelingen, conditioneel sterke tegenstanders. Kortom, een duidelijk hoger niveau waarbij de meiden uit Baarlo elke week tot het uiterste moeten gaan om een goed resultaat te halen.

De trainers gaven voor de wedstrijd aan dat deze eerste wedstrijd een test zou zijn om te bekijken wat het nieau in de hoofdklasse is. Dat werd in de wedstrijd al vrij snel duidelijk want na 1 minuut kreeg Schaesberg al een bijna niet te missen kans, maar het bleef 0-0. Zowel Baarlo als Schaesberg speelden met het doel om te scoren. Dat leverde een aantrekkelijke eerst helft op, waarbij Baarlo voetballend niet veel onder deed voor de meiden uit Schaesberg, die voor de winterstop al in de hoofdklasse speelden. Het gevaar van Schaesberg zat in de snelle counters. Daar had Baarlo het lastig mee en het leverde de Zuid-Limburgers ook een voorsprong op van 2 doelpunten, 2-0. Baarlo gaf niet op en kwam terug in de wedstrijd via aanvoerdster Lieke Smedts, 2-1. Het laatste deel van de 1e helft liet Baarlo het even afweten. Duels werden niet gewonnen en de echte wil om te winnen was er niet. Het elftal leek te moeten wennen aan de hoofdklasse. Dat leverde helaas 2 tegendoelpunten op en zo ging Schaesberg met een geruststellende voorsprong de rust in.

In de rust was iedereen bij Baarlo het wel eens met elkaar, dit is toch even een ander niveau. De meiden beseften dat er meer gevraagd wordt de rest van het seizoen. Helaas moest keepster Kim Janssen gewisseld worden, ze was bevangen door duizeligheid en kon niet verder. Shalysa Bouten kreeg de keepershandschoenen aan en Rosa Fleuren wer de nieuwe spits. We kregen eenzelfde spelbeeld, waarbij Schaesberg nu wel de betere ploeg was. Want langzaam aan begon de conditie een belangrijke rol van betekenis spelen. Baarlo had na de winterstop de pech dat er veel veldtrainingen afgelast werden. Pas 1 keer ging de training door in januari en afgelopen donderdag had het elftal het zekere voor het onzekere genomen en een indoor soccerveld gehuurd. Maar die 2 trainingen zijn natuurlijk veel te weinig om al volle bak een competitiewedstrijd te spelen. Maar met 100% inzet en teamspirit sleepte de ploeg uit Baarlo er nog een aardige 2e helft uit maar wist het een nederlaag niet meer te voorkomen. Schaesberg vergrootte de voorsprong nog met 1 doelpunt en zo stond er een eindstand van 5-1 op het scorebord. Een terechte overwinning voor Schaesberg, waar ook Baarlo mee kon leven. Het debuut in de hoofdklasse zat erop en de meiden kijken uit naar de andere wedstrijden de komende maanden.

Na de wedstrijd trakteerde de jarige trainer Rob Bertrams de meiden en supporters van Baarlo op vlaai. Bij de andere trainer René Janssen werd vroeg in de avond een aantal familiepizza's gegeten, waarna de meiden en beide trainers naar Sjiwa gingen. Het werd nog een bijzonder gezellige en voor een aantal erg late avond. Maar het gaf eens te meer aan dat het met de teamspirit wel goed zit en dat er ondanks de ruime nederlaag alle vertrouwen is om de komende maanden een goed resultaat te bereiken. Een mooie uitdaging voor het elftal, een uitdaging die goed is voor ontwikkeling van de meiden.

Komende zaterdag staat een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander DESK uit Kaatsheuvel wist de eerste wedstrijd te winnen. De meiden weten dus dat er 80 minuten alles gegeven moet worden. De wedstrijd beigint om 14.30 uur. We hopen op een grote pubklieke opkomst.