de Meeren 11
5991ED
BAARLO LB
tel. 077-4772603

De meiden van MO17-1 incasseerden zaterdag tegen DESK MO17-1 uit Kaatsheuvel de tweede nederlaag in fase3. Net als vorige week tegen Schaesberg werd het 1-5, maar wederom was de uitslag enigszins geflatteerd. Waar Baarlo vorige week niet zo'n moeite had met de nederlaag, hebben de meiden aan de nederlaag tegen DESK een minder goed gevoel overgehouden. Er had meer ingezeten, maar de ploeg uit Kaatsheuvel was een stuk effectiever in het benutten van de kansen. Die kansen kwamen deels door het risicovolle spel van Baarlo, maar je moet de kansen ook nog maar even benutten. En dat deed vooral de rappe spits van de Brabantse meiden, ze scoorde maar liefst 4 keer en mag zich dan ook volkomen terecht tot 'woman of the match' kronen. Toch hoeven de meiden van Baarlo niet te treuren, ze zijn een aanwinst voor de hoofdklasse en met geloof in eigen kunnen worden er echt nog wel punten verzameld de komende maanden. Het zat wederom vooral in de details en daar is nog veel winst te behalen. En dat is logisch, des te hoger je speelt des te meer bepalen de kleine details of je wedstrijden wint of niet.

Voorafgaand aan de wedstrijd hadden de trainers van Baarlo wel nog een klus te klaren. Helaas haakten 3 speelsters af wegens ziekte: Wieteke, Noah en keepster Kim. Gelukkig speelden de meiden van MO15-1 ook thuis en werd er een beroep gedaan op Lara, Sem en keepster Simone. Voor Simone was het de eerste keer dat ze bij de oudere meiden mee mocht spelen, ze hield zich goed staande en kan terugkijken op een prima debuut bij de MO17-1. Lara en Sem zijn al bekend bij de MO17-1 en scoren altijd een voldoende. Vanuit de MO17-1 een grote dank aan de jonge talenten van MO15-1 voor het uithelpen.

Vanaf minuut 1 zocht Baarlo de aanval. Omdat DESK vaak razendsnel omschakelde en de diepe bal gebruikte op de snelle spits, ontstond er een uiterst aantrekkelijke wedstrijd voor de toeschouwers. Het spel golfde op en neer en beide ploegen kregen ook de nodige kansen. Dat het bij rust pas 1-2 stond was dan ook een wonder, het had zo 4-4 kunnen staan. In de rust was iedereen bij zowel Baarlo als DESK tevreden over het vertoonde spel en was DESK iets meer tevreden met de tussenstand. Maar dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld was, dat realiseerde beide teams zich maar al te goed. We kregen dan ook wederom een aantrekkelijke 2e helft voorgeschoteld, waarbij het er af en toe ook fysiek wat steviger aan toe ging, maar alles bleef uiterst sportief. Helaas wisten de Baarlose meiden niet goed om te gaan met de kansen en mogelijkheden, terwijl DESK de tweede helft uiterst affetctief was. De 1-5 eindstand was dan ook enigszins geflatteerd, maar als je de kansen benut en de tegenstander niet dan heb je wel verdiend gewonnen. Zo simpel is het.

En zo kijkt Baarlo MO17-1 aan tegen 2 nederlagen in fase 3. En dat is de eerste keer sinds het seizoen 2019-2020 dat er 2 wedstrijden achter elkaar verloren worden in de competitie. Het is dus even schakelen voor de meiden, winnen is nu niet meer zo vanzelfsprekend. Voor de ontwikkeling is het goed, de afgelopen wedstrijden zijn zeer leerzaam en dat worden ook de resterende wedstrijden in deze fase. En dat was ook het uitgangspunt, uitslagen en de ranglijst zijn ondergeschikt. Al hopen we natuurlijk wel dat de meiden nog wel een aantal punten gaan pakken, met vertrouwen in eigen kunnen moet dat ook lukken. De komende weken hard trainen aangezien er volgende week en de week erna geen wedstrijd op het programma staat. Baarlo MO17-1 vervolgt de competitie op 25 februari met een uitwedstrijd tegen Boeimeer uit Breda. En ook dat gaat een pittige wedstrijd worden! De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 4 maart, om 13.00 uur tegen SJO ESB'19 uit Simpelveld.

En lees het uigebreide verslag van Dieter Cleijn van Desk: vv_Baarlo_MO17_-_DESK_MO17-1.pdf