Eenvoudige winst in openingswedstrijd nieuwe seizoen

Sportclub Leeuwen MO17-1 (9-tal)

Baarlo MO17-1

Groep 1 09

29 augustus 2020 14:30

Onbekend

Zaterdag 29 augustus mochten de meiden van MO17-1 weer aantreden voor een wedstrijd, de eerste bekerwedstrijd. Na het onverwacht einde van een succesvol lopend seizoen (kampioenschap, 3de plaats districtkampioenschap + sportiviteitsprijs, promotie naar 1e klasse) keek iedereen weer uit naar een echte wedstrijd. In vergelijking met afgelopen seizoen hebben 6 speelsters het team verlaten: Eef (dames2), Lieke vd S (gestopt wegens studie), Kyara (dames 2), Sterre (dames 1), Meike (dames 2) en Lisa (gestopt wegens blessure, nu leidster van het team). Met de komst van de 3 nieuwe speelsters Fleur (eigen jeugd), Dyonne (VCH) en Danique (VCH) bestaat de vaste groep dit seizoen uit 13 speelsters. Omdat VV Baarlo onverwachts een nieuw meidenteam heeft gekregen, MO15-1, wordt elke week een beroep gedaan op een aantal meiden van dat team. Zo ook in deze wedstrijd, want Kim, Meggi en Lynn waren geblesseerd. Sterre mocht deze zaterdag Meggi vervangen en Wieteke, Fenna en Noa kwamen na hun eigen wedstrijd met MO15-1 het team compleet maken voor deze wedstrijd.

Maar een wedstrijd werd het echter nooit. Het was éénrichtingsverkeer richting het doel van de meiden van Sp Leeuwen. Baarlo speelde de eerste helft vrij aardig en wist de ene na de andere kans te creëren. De 0-5 ruststand was een goede afspiegeling van het klasseverschil. Keepster Puck moest tot de 34ste minuut wachten tot ze haar eerste balcontact had door een achterbal te nemen. Ze kreeg nog 1 terugspeelbal, maar verder was ze de gehele eerste helft 'werkeloos'.

En daar veranderde in de tweede helft niets aan, eenzelfde spelbeeld en Puck kreeg welgeteld nog 2 terugspeelballen. Alleen zakte het niveau van Baarlo naar een bedenkelijk niveau. Speelsters waren te veel zelf bezig om een goal te maken. Dit leverde de nodige frustratie op bij een aantal meiden, die de bal niet meer voorbij de keepster kregen. Zelfs ballen van slechts één meter voor het doel werden jammerlijk gemist. Het was Fenna van MO15-1 die even voordeed hoe je scoort. Met een mooi afstandschot bracht ze de eindstand op 0-6. Uiteindelijk een prima overwinning in deze eerste wedstrijd, waarbij de nieuwe meiden zich goed hebben laten zien en ook de meiden van MO15-1 wisten zich zeer verdienstelijk te presenteren bij MO17-1. Een compliment is dan ook zeker op zijn plaats.

De tweede bekerwedstrijd die gepland staat is de wedstrijd tegen de nieuwe fusieclub DFO. Vorig jaar een sterke tegenstander, toen dit elftal nog speelde voor voetbalclub GKC. Bij mooi weer krijgen de meiden hoog bezoek van de ouderen van De Weem, waar MO17-1 regelmatig op bezoek gaat voor een gezellig avondje samenzijn. Zo makkelijk als afgelopen zaterdag zal het zeker niet gaan. Hopelijk zijn een aantal speelsters iets scherper in de afwerking en wordt er 80 minuten als team gevoetbald, dan is een positief resultaat zeker mogelijk. We gaan het zien op sportpark De Meeren.

• '07: Fleur Smedts, 0-1
  • '11: Selma Peeters, 0-2