Dommelpark 3
5492DD
SINT-OEDENRODE
tel. 0413-473416

Zaterdag 29 oktober, de start van fase2 voor de nieuw opgezette competitievorm bij het meidenvoetbal. Slimme zet van de KNVB? Daar zijn de meningen vast en zeker over verdeeld, want het was de 2e zaterdag van de herfstvakantie. In de poule van Baarlo MO17-1 werden van de 4 wedstrijden er 3 niet gespeeld. En ook in andere meidenpoules werden diverse wedstrijden uitgesteld. Misschien toch overwegen om net als bij de jongens de 2e fase niet in de herfstvakantie te hervatten? Geen idee wat wijsheid is, Baarlo MO17-1 speelde in ieder geval wel, net als Baarlo MO15-1 (monsterscore van 17-1 winst). Toch moesten ook de trainers van de meidenteams in Baarlo creatief denken om de wedstrijden te kunnen spelen. Door een aantal afmeldingen was Baarlo MO17-1 met 11 speelsters. Danique Renders mocht meedoen omdat Maud Huijs er niet bij was. En Fleur Smedts haalde het niet om met MO17-1 te spelen, maar door de wedstrijd van MO15-1 een uur naar achteren te schuiven kon ze wel met MO15-1 spelen (waar ze kwa leeftijd nog mee mag spelen) en sloot Shirley Habets aan bij MO17-1. En zo reisde MO17-1 met 13 speelsters af naar Sint-Oedenrode voor de wedstrijd tegen Rhode/VSB MO17-1. Helaas was één van de trainers ook afwezig, dus stond René Janssen er vandaag alleen voor. Maar die was blij dat er gespeeld kon worden want anders had hij vast en zeker een oefenwedstrijd geregeld.

De reis naar Sint-Oedenrode verliep voor een groot deel via een touristische route, waar niet iedereen heel erg enthousiast over was. Hierdoor kwamen het elftal iets later aan in Brabant dan gepland, maar dat betekende een korte/krachtige warming-up. Tot grote tevredenheid van de trainer, die een te lange warming-up totaal niet ziet zitten. Rhode/VSB speelde in fase1 in een andere 1e klasse en had daar een prima 3e plek bemachtigd. Maar het waren de meiden van Baarlo die vanaf minuut 1 de wedstrijd domineerden. De aanvalsdrift van Baarlo leverde al snel een aantal mogelijkheden op en zorgde voor een aanpassing in de opstelling bij de tegenstander. Met een 4-4-2 systeem probeerde Rhode/VSB de aanvallen van Baarlo onschadelijk te maken. Dat lukte tot de 16e minuut, toen wist gelegenheidsspits Rosa Fleuren door te breken en ze maakte geen fout, 0-1. Daarna eenzelfde beeld, Baarlo zocht de aanval en kreeg een aantal dotten van kansen, maar wist die niet te verzilveren. De meiden uit Sint-Oedenrode kwamen sporadisch toe aan aanvallen, maar wisten keepster Kim Janssen niet uit te testen. Kim kreeg alleen een aantal terugspeelballen te verwerken en daar ging ze goed mee om. Verder had ze in de eerste helft niet zo heel veel te doen. In de 35e minuuut was Lieke Smedts eindelijk trefzeker met een afstandschot vanaf de 16 meter, 0-2. Met deze voorsprong, die hoger had moeten zijn, werd de rust opgezocht.

Tijdens de rust waarschuwde René de meiden dat het missen van de kansen nog wel eens een spelbreker kan worden en dat de kansen in de 2e helft benut moeten worden om het niet spannend te laten worden. En je raad het al wat er de 2e helft gebeurde. Precies, het werd nog behoorlijk spannend. In het eerste deel van de 2e helft was er niet veel aan de hand, hoewel Rhode/VSB wel een stuk beter uit het kleedlokaal kwam dan ze de eerste helft hadden laten zien. Grote kansen kreeg de ploeg niet, die waren besteed aan Baarlo. Maar helaas geen resultaat, tot minuut 65. Lieke kreeg de bal aangespeeld en controleerde de bal vakkundig. Ze kreeg de bal echter tegen haar hand, die tegen het lichaam bleef, dus de scheidsrechter floot niet. Lieke kapte zich vrij en met een goed schoot verdween de bal in de linker benedenhoek, 0-3. Maar helaas werd het doelpunt toch afgekeurd, want Lieke had voordeel bij deze situatie en dat mag tegenwoordig niet. Dat was de uitleg van de verder uitstekend leidende scheidsrechter. Het bleef dus 0-2. De meiden van Baarlo waren even van slag en waren het er niet mee eens, maar voordat ze het in de gaten hadden werd het plots een wedstrijd. Want uit de eerste echte grote kans wist Rhode/VSB terug te komen in de wedstrijd, 1-2. Daarna ging het spel op en neer. Rhode/VSB had weer geloof in eigen kunnen en Baarlo probeerde de wedstrijd op slot te gooien. Baarlo hield stand, miste zelf nog een paar grote kansen maar kwam ook goed weg bij een aanval van Rhode/VSB, waarbij Kim de bal ternauwernood uit de benedenhoek wist te halen. Uiteindelijk bleef het 1-2, een verdiende overwinning waar ook de trainers van Rhode/VSB vrede mee hadden. Baarlo was vandaag de betere ploeg en had de wedstrijd al eerder kunnen beslissen.

Met deze overwinning maakt Baarlo MO17-1 een goeie start in fase2, die tot de winterstop duurt. De meegereisde ouders vonden het een slechte wedstrijd, de trainer was echter een stuk positiever. Hij had veel goeie dingen gezien. Het gemis van Maud en Fleur, toch niet de minste 2, werd goed opgevangen door Danique en de jeugdige Shirley. De meiden hadden de nodige kansen gecreëerd, een basis om wedstrijden te kunnen winnen. Elke corner was weer uitermate gevaarlijk en daar had eigenlijk minimaal een doelpunt uit moeten vallen. En achterin werd vooral de eerste helft alles voetballend opgelost, waarbij keepster Kim steeds meer gebruikt wordt. Natuurlijk was de trainer ook op een aantal punten niet tevreden, zoals het missan van de nodige kansen, omschakelijk verdedigend, af en toe slap de duels aangaan. Maar daar kan aan gewerkt worden. Vooral het creëren van de nodige kansen is toch een ijzersterkt punt van dit elftal, dat als team ook steeds beter functioneert, vooral buiten het veld. En ook dat is een sterk wapen, want een hecht team is vaak tot meer resultaat in staat dan een elftal met alleen maar een aantal goede voetballers/-sters. We zien het verdere verloop van het seizoen dan ook positief tegemoet voor Baarlo MO17-1.

Komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen een grote onbekende, Brandevoort MO17-1 uit Helmond. In fase 1 speelden deze meiden bij Rhode/VSB en eindigde als 4e. Ze speelden geen wedstrijd tegen Rhode/VSB, daarom geen 'inside information' over dit elftal, dus we gaan het zien. De wedstrijd start om 14.30 op sportpark De Meeren, hopelijk zien we weer een groot aantal supporters om de meiden aan te moedigen. Tot zaterdag in De Meeren.