MO17-1 lijkt klaar voor de competitie - Voetbalvereniging Baarlo

MO17-1 lijkt klaar voor de competitie

Baarlo MO17-1

7 - 2

Helden MO20-1

Fleur Smedts (schot)
12'
16'
... (schot)
Lieke Smedts (afstandschot)
18'
Shalysa Bouten (intikker)
20'
Lieke Smedts (schot)
44'
Fleur Smedts (schot)
74'
Fleur Smedts (intikker)
77'
Lynn Linssen (intikker)
78'
80'
... (afstandschot)

Datum

8 september 2022 20:00

Accommodatie

Sportpark De Meeren
de Meeren 11
5991ED
BAARLO LB
tel. 077-4772603

Ter voorbereiding op de competitie, waar MO17-1 is ingedeeld in de 1e klasse, werden 2 oefenwedstrijden geregeld. Tegen MO20-1 teams, te weten Volharding en Helden. De eerste wedstrijd uit tegen Volharding werd met 2-6 gewonnen, de thuiswedstrijd tegen Helden met 1 doelpuntje meer, 7-2. 

Helden MO20-1 is voor Baarlo geen onbekende tegenstander. In het verleden werd al vaker tegen dit meidenteam uit Helden gespeeld, zoals vorig jaar. Toen speelde onze MO19-1 2 wedstrijden in Helden, beker en vriendschappelijk. Beide wedstrijden werden overtuigend gewonnen, maar wel in een uiterst sportieve en goede wedstrijd, ook vanuit de tegenstander. Daarom werd ook voor dit seizoen een wedstrijd geregeld, Helden MO20-1 omdat Helden gekozen heeft voor deze leeftijdscategorie en niet voor een MO17-1. Omdat onze MO17-1 werd aangevuld met een paar meiden die vorig jaar nog onder MO19-1 speelden en dit seizoen bij de vrouwenselectie, was het leeftijdsverschil iets minder groot dan op papier gedacht zou worden. De trainers kozen er echter voor om tijdens de wedstrijd maximaal 2 gastspeelsters in het veld te hebben om zoveel mogelijk met het eigen team te spelen. 

De eerste 10 minuten ging gelijk op, maar langzaam aan trok Baarlo de wedstrijd naar zich toe. Dit leidde ook tot de verdiende openingstreffer, waarbij Fleur Smedts haar talent weer even liet zien, 1-0. Helden bleef echter voetballen naar hun eigen mogelijkheden en kwam vrij snel terug in de wedstrijd, 1-1. Lang mochten de meiden uit Helden hier niet van genieten, want binnen 4 minuten tilden Lieke Smedts en Shalysa Bouten de stand naar 3-1. Dat bleef het ook tot rust en was een goede afspiegeling van de wedstrijd.

De tweede helft begon iets later, het was even wachten tot een stortbui overtrok. Maar toen de ergste regen voorbij was trokken de meiden weer ten strijde. Lieke werd op eigen verzoek op de linksbuiten positie neergezet en dat beloonde ze vrij snel met haar 2e doelpunt van de avond, 4-1. Die stand bleef lang staan, het veldspel werd bij beide teams een stuk minder en er ontstond een rommilig deel van de wedstrijd. Na wat omzettingen voor het laatste kwartier zette Baarlo er nog een keer een tandje bij en het was andermaal Fleur die met 2 doelpunten de voorsprong vergrootte, 6-1. Helden liet het er niet bij zitten en hun instelling werd vlak voor tijd beloond door een prachtig afstandsschot, 6-2. Even leek MO17-1 dus met dezelfde cijfers te winnen als tegen Volharding, maar het was gastspeelster Lynn Linssen die na een uitstekende steekpass van de sterk spelende Maud Huijs de eindstand bepaalde, 7-2. Een prima overwinning voor de talenten van MO17-1.

En met deze 2 wedstrijden in de benen lijkt MO17-1 klaar voor de competitie. Daar speelt de ploeg in fase 1 in de 1e klasse uit- en thuiswedstrijden tegen NWC Asten/Someren, MVV Maastricht en Marvilde Veldhoven. Daarna volgt een nieuwe indeling voor fase 2. We zijn heel benieuwd waar dit elftal staat. Is 1e klasse het maximum, of gaat het team hoge ogen gooien en in de volgende fases mogelijk nog een stapje hoger ingedeeld worden. We gaan het zien, komende zaterdag staat de 1e wedstrijd gepland, thuis tegen NWC Asten/Someren MO17-1. De wedstrijd start om 14.30 uur, hopelijk kan het elftal rekenen op veel supporters. Het gaat in ieder geval een interessant seizoen worden.