Overtuigende competitiestart MO17-1 - Voetbalvereniging Baarlo

Overtuigende competitiestart MO17-1

Baarlo MO17-1

5 - 0

ST Someren/NWC MO17-1

4'
Shalysa Bouten (intikker)
9'
Fleur Smedts (schot)
14'
47'
Lieke Smedts (afstandschot)
51'

Competitie

1e klasse Zwaluwen Jeugd Reeks (1e fase) L

Datum

10 september 2022 14:30

Scheidsrechter

B. Donkers

Accommodatie

Sportpark De Meeren
de Meeren 11
5991ED
BAARLO LB
tel. 077-4772603

Zaterdag 10 september begon het competitieavontuur van ons nieuwe MO17-1. Door de positieve resultaten in de vriendschappelijke wedstrijden keek iedereen uit naar het eerste competitieresultaat. Bijna werd de wedstrijd afgelast vanwege de vele regenval van de afgelopen dagen en de zaterdagochtend zelf. Maar de gok werd genomen, want vanaf 11 uur werd het droger en de velden zijn nu nog lang niet verzadigd, dus werd besloten dat er gespeeld kon worden. En zo startte de eerste competitiewedstrijd van MO17-1 in dit nieuwe seizoen om 14.30 uur, tegen de fusieclub voor de meiden van NWC Asten/Someren.

De Baarlose meiden gingen furieus van start en lieten er in het begin geen twijfel over bestaan dat de punten toch in Baarlo zouden blijven. Binnen het kwartier zorgden Shalysa Bouten (2 keer) en Fleur Smedts voor de verdiende voorsprong, die nog wel hoger had kunnen uitvallen als de meiden uit Baarlo nog iets rustiger met de kansen waren omgesprongen. Maar goed, 3-0 binnen 15 minuten is natuurlijk prima. Nadeel is dat dan snel de inzet en instelling verslapt. NWC gooide er een tandje bij en Baarlo had daar niet direct een antwoord op. Kansen kwamen er wel, maar de scherpte was er niet en omdat NWC niet echt tot kansen wist te komen bleef het 3-0 tot aan de rust.

Na rust startten de gasten erg fel en had Baarlo even moeite om het spel weer te dicteren. NWC deelde wat speldenprikjes uit en liet zien over een grote dosis inzet te beschikken. Toch waren het de meiden van Baarlo die hun klasse weer lieten zien en in de 47e minuut werd de wedstrijd beslist door andermaal Shalysa, 4-0. Een 5-tal minuten later maakte Liek Smedts er 5-0 van met een bekeken afstandsschot en gooide daarmee de wedstrijd helemaal op slot. Baarlo kreeg nog wel kansen maar de prima keepster van NWC hield verder het doel schoon. Plotseling ontstond er een hoosbui, met nog 10 minuten te spelen vond iedereen het wel prima en had niemand meer zin om in de regen verder te spelen. De scheidsrechter maakte daarom ook een einde aan de wedstrijd en de eerste 3 punten voor de MO17-1 zijn binnen.

Volgende week staat de wedstrijd tegen MVV Maastricht op het programma, die hun allereerste competitiewedstrijd ooit ruim wisten te winnen met 1-9 tegen Marvilde uit Veldhoven. Het wordt een bijzondere wedstrijd, want het wordt de allereerste thuiswedstrijd voor de competitie van een meidenteam van de betaald voetbalorganisatie in de historie van de club. Helaas is Baarlo MO17-1 niet helemaal compleet volgende week, maar met een goed gevoel na vandaag wordt de reis naar Zuid-Limburg toch ingezet. Hopelijk gaan de meiden genieten van de wedstrijd en presenteren ze zich zo goed mogelijk, wie weet kunnen ze de punten meenemen naar Baarlo. Na volgende week volgen nog eens 2 uitwedstrijden, waarna op zaterdag 8 oktober de eerstvolgende thuiswedstrijd weer is van MO17-1. De start is in ieder geval gemaakt en die was goed, met veel vertrouwen zien we uit naar het verdere verloop van het seizoen.

Update maandag 12 september. Helaas hebben de trainers toch moeten besluiten om de wedstrijd van komende zaterdag tegen MVV Maastricht te laten verzetten. Daar was al eerder contact over geweest met MVV. Even leek het toch te lukken om een representatief team naar Maastricht te laten afreizen, maar uiteindelijk lukt het niet. De trainers hebben alle opties bedacht maar geen goede oplossing kunnen vinden. Erg jammer omdat de wedstrijd waarschijnlijk de nodige aandacht krijgt, omdat het de eerste thuiswedstrijd zou worden voor MVV MO17-1 ooit. Maar om een beroep te moeten doen op te veel meiden van MO15-1 is ook niet zinvol, daar heeft uiteindelijk niemand iets aan. Dus zat er niets anders op de wedstrijd te laten verzetten naar een andere datum.