Promotie voor het meidenvoetbal - Voetbalvereniging Baarlo

Promotie voor het meidenvoetbal

Baarlo MO17-1

0 - 3

ST MVV/Fortuna Sittard MO17-1

8'
... (schot)
25'
... (schot)
56'
... (afstandschot)

Competitie

1e klasse Zwaluwen Jeugd Reeks (1e fase) L

Datum

8 oktober 2022 14:30

Scheidsrechter

B. Donkers

Accommodatie

Sportpark De Meeren
de Meeren 11
5991ED
BAARLO LB
tel. 077-4772603

Baarlo MO17-1 tegen MVV MO17-1, een affiche waar iedereen die Baarlo MO17-1 volgt naar uitgekeken had. Want tot nu te was dit de enige tegenstander die van de Baarlose meiden had weten te winnen dit seizoen. Eerder werden 3 competitiewedstrijden en 2 vriendschappelijke wedstrijden tegen MO20-teams overtuigend gewonnen. Alleen MVV MO17-1 had de eerste wedstrijd in deze kleine competitie van fase1 weten te winnen van Baarlo. Dus de meiden en leiding keken uit naar deze terugwedstrijd, alsmede het in grote getalen aanwezige Baarlose publiek. Onder de aanwezigen een aantal ouderen van De Weem, waar MO17-1 een uitwisseling mee heeft. Afgelopen donderdag hadden de meiden en de bewoners van De Weem nog een gezellig avondje Bingo gespeeld. En vandaag bezochten de ouderen de wedstrijd van de jonge meiden. Dit alles vanuit het project 'De Buitenspelval' van Maurice Graef, om ouderen niet buitenspel te zetten in de maatschappij. Een mooi project waar de meiden van Baarlo al voor het 6e jaar aan deelnemen.

De ploeg uit Maastricht had ook uitgekeken naar de wedstrijd in Baarlo, volgens zeggen was Baarlo tot nu toe de enige tegenstander geweest waar de Maastrichtse meiden iets extra's moesten geven om te winnen. En net zoals er in de heenwedstrijd veel supporters uit Noord-Limburg naar Maastricht waren afgereisd, waren er nu de nodige supporter uit Zuid-Limburg naar Baarlo gekomen om de Maastrichtse meiden aan te moedigen. Met een mooi zonnetje en prima temperatuur waren alle ingrediënten aanwezig voor een leuke wedstrijd.

Baarlo MO17-1 moest het helaas doen zonder Rosa en Noa, die beiden geblesseerd zijn. Maar bij de MO15-1 spelen de nodige meiden die graag komen uithelpen, vandaag waren het Indy en Sem die de MO17-1 compleet maakten. In tegenstelling tot de heenwedstrijd had Baarlo de schroom al direct van zich afgegooid en bood het de gehele wedstrijd prima tegenstand. Sterker nog, het krachtsverschil was uiterst klein, het verschil zat in details vooral in het benutten van de kansen. Na 10 minuten wist MVV een uittrap van Kim op het middenveld op te vangen en Baarlo had even geen antwoord op de snelle aanval die volgde, 0-1. Het verdere verloop van de eerste helft ging redelijk gelijk op, waarbij MVV iets meer voor het doel kwam van keepster Kim. Die moest helaas na matig uitverdedigen haar meerdere erkennen in een geplaatst schot in de hoek van het doel, 0-2. En met deze ruststand werd het kleedlokaal opgezocht om even een kwartiertje op adem te komen. 

De 2e helft zocht Baarlo vanaf het 1e fuiltsignaal iets nadrukkelijker de aanval en probeerde MVV onder druk te zetten. Dat leverde een veldoverwicht op maar geen echte grote kansen. Die kwam er wel aan de andere kant, een straks schot vanaf de 16 meter was onhoudbaar en MVV kwam op een veilige voorsprong van 3 doelpunten, 0-3. De meiden uit Baarlo gaven niet op en probeerde met diepteballen, die bij Baarlo MO17-1 doorgaans erg gevaarlijk zijn, kansen te creëren. En een grote kans kreeg Baarlo ook, maar helaas wist Fleur de keepster niet te verslaan in 1-tegen-1. Verder stond de keepster van MVV vaak goed opgesteld en wist een aantal scherpe steekballen onschadelijk te maken door goed uit te komen. MVV kreeg ook nog een paar kansjes, maar Kim wist haar doel verder schoon te houden. En zo eindigde de wedstrijd in 0-3, een verdiende overwinning voor MVV waarbij de Baarlose meiden zich van hun beste kant hadden laten zien vandaag.

Het talrijk aanwezige publiek, waar een standaard seniorenelftal uit een zondagcompetitie jaloers op kan zijn, had genoten van een uitstekende wedstrijd. Er stonden 2 goed voetballende elftallen op het veld die niet veel voor elkaar onder deden. MVV was iets sterker en de verwinning was dan ook verdiend, Baarlo MO17-1 heeft zich weer goed gepresenteerd en laten zien dat er het nodige talent in het elftal zit. Dat werd bevestigd door de sympathieke trainster van MVV, die de meiden van Baarlo even toesprak en complimenten maakte voor het vertoonde spel, maar ook vooral voor de teamspirit die het elftal uitstraalt. Een mooi oprecht compliment, laten we hopen dat de meiden dit meenemen naar de rest van het seizoen. Deze wedstrijd mag in ieder geval gezien worden als uitstekende promotie voor het meidenvoetbal in het algemeen, hopelijk gaan we dit seizoen in Baarlo nog meer van dit soort wedstrijden zien. Daar heeft namelijk iedereen wat aan.

Komende zaterdag de 6e en tevens laatste wedstrijd in de eerste fase van dit seizoen, daarna volgt een nieuwe indeling. Marvilde uit Veldhoven komt dan naar Baarlo. In Veldhoven speelde Baarlo vooral tegen zichzelf, won de wedstrijd wel maar hopelijk zien we weer een elftal met dezelfde instelling en spirit als vandaag. Dan moeten de punten in Baarlo kunnen blijven en eindigt het elftal keurig op de 2e plek achter MVV. De wedstrijd start om 14.30 uur, hopelijk zien we weer net zoveel supporters als vandaag. Tot zaterdag, 14.30 uur, sportpark De Meeren.