de Meeren 11
5991ED
BAARLO LB
tel. 077-4772603

Als voorbereiding op het nieuwe seizoen stonden voor Baarlo enkele oefenduels op het programma alvorens op zondag 4 september het seizoen officieel met de bekercompetitie van start gaat. FC United en Veritas waren de tegenstanders en leverde – hoewel nog weinig zeggend - qua resultaat nog geen succes op maar voor de technische staf wel nuttige informatie over waar nog aan gesleuteld moet worden.

Kansloze nederlaag in eerste oefenduel tegen 3e klasser FC United

23/08/2022 FC United - Baarlo 4 - 1

In Wanssum wist een nog verre van compleet Baarlo geen echte vuist te maken tegen de fusieclub FC United (Meerlo-Wanssum). Net als Baarlo ook 3e klasser, maar komend seizoen uitkomend  in de voornamelijk Brabants getinte 3e klasse D. Baarlo, dat zoals bekend weer speelt in de vertrouwde 3e klasse C, miste nog zienderogen het nodige wedstrijdritme en balgevoel met een duidelijke nederlaag als resultaat. Meer dan  een eretreffer zat er niet in. Die werd overigens gemaakt door Jordi Peeters die op assist van Rik Schotman de eerste treffer in het nieuwe seizoen voor zijn rekening nam.

Baarlo verzuimt te scoren in treffen met 2e klasser Veritas

30/08/2022 Baarlo – Veritas  0 - 1

In het 2e oefenduel in eigen huis tegen Veritas was het veldspel al een heel stuk beter. De club uit Neeritter acteerde vorig seizoen nog in de eerste klasse maar wist helaas degradatie niet te voorkomen. Voor deze op papier sterkere tegenstander deed Baarlo in deze wedstrijd totaal niet onder. Met bij vlagen behoorlijk goed aanvalsspel had de ploeg van Baarlo-trainer Tim Nabben over het gehele duel gezien zelfs het betere van het spel en met name in de 2e helft verreweg de meeste en beste kansen. In de 1e helft had Baarlo al een tweetal heel goede mogelijkheden om op voorsprong te komen tegenover één goede kans voor Veritas. Verschil was dat de gasten deze ene mogelijkheid wel in een doelpunt wisten om te zetten en zo met een 0-1 voorsprong gingen rusten. In de 2e helft had Baarlo duidelijk de overhand. De Baarlose defensie had nauwelijks iets te duchten van de aanvalspogingen van de gasten uit Neeritter. Aan de andere kant daarentegen creëerde Baarlo zich daarentegen een handvol kansen. Dat die geen doelpunt opleverde was deels te danken aan goed keeperswerk van de Veritas-doelman, maar veel meer aan (nog?) gebrek aan scherpte bij de Baarlose voorwaartsen. Het bleef daardoor bij een volkomen onnodige 0-1 nederlaag in een verder heel nuttig oefenduel waarin duidelijk werd waaraan er nog gewerkt moet worden in de komende weken alvorens de competitie van start gaat. Sowieso verdient het onderdeel "prijsschieten" extra aandacht in de komende weken.

A.s. zondag wordt het officiële nieuwe seizoen geopend met de bekercompetitie. Om 14.30 uur is dan buur VV Kessel de tegenstander in eigen huis op Sportpark De Meeren. Een derby dus waar ook op het scherpst van de snede wordt gespeeld en dat vaak spannende duels oplevert.