Baarlo afgetroefd door MVC’19 in derby in Maasbree

MVC'19 1 (zon)

3 - 0

Baarlo 1 (zon)

...
0'
...
Marco Daniëls (schot)
53'
Rob Custers (intikker)
59'
Mike Peeters (schot)
83'

Competitie

3e klasse C

Datum

27 september 2020 14:30

Scheidsrechter

Steve Janssen (Reuver)

Accommodatie

Sportpark De Drie Sprong
Breetse Peelweg 1 B
5993 NC
Maasbree
tel. 077-4652334

27/09/2020 | MVC’19 - Baarlo: 3 - 0 (0-0)

De vroege derby tussen MVC’19 en Baarlo werd ditmaal een prooi voor de Breetse ploeg. Voor rust was de thuisclub al iets dreigender dan Baarlo, maar bleef het evenwicht nog in stand doordat er aan beide kanten niet gescoord werd. Na rust profiteerde MVC’19 op de counter optimaal van fouten en onnodig balverlies aan Baarlo-zijde.

Het middenveld was de achilleshiel van Baarlo deze middag, want daar werd in feite de slag uiteindelijk verloren. Baarlo miste daar duidelijk een controleur als Rik Schotman die er dit seizoen helaas niet bij is. Toch begon de derby nog enigszins hoopvol. Beide ploegen gingen fel van start en de eerste echt open kans was er al een paar minuten na de aftrap voor Baarlo. Na een prima actie van Dennis van de Vinne gevolgd door een dito voorzet belandde de bal ter hoogte van de 2e paal voor de voeten van de vrijstaande Laurents van den Ham. Die raakte het leer echter volkomen verkeerd waardoor een dot van een kans op de openingstreffer verloren ging. Een treffer die misschien een ander wedstrijdverloop had ingeluid. Daarna was het initiatief aan MVC’19 dat een aantal malen gevaarlijk het Baarlose strafschopgebied wist binnen te dringen, maar de doelpogingen steeds zag smoren in de Baarlo-defensie. Baarlo kwam bij uitvallen ook niet verder dan een gevaarlijk schot van Laurents van den Ham in het zijnet, waarmee de rust in ging met 0-0 stand op het scorebord.

20200927_MVC19-Baarlo_01.jpg

Tayo Janssen schermt de bal af met MVC'er Joost Hesen in zijn rug (Foto:LenG)

Na de hervatting zakte de thuisclub - bewust zo leek het - wat meer terug op de eigen helft en liet het initiatief wat meer over aan Baarlo. Om vervolgens in de omschakeling te kunnen toeslaan bij fouten in de opbouw bij de roodzwarten. En die tactiek ging volledig op. Nog binnen het kwartier na de thee leidde balverlies van Baarlo op het middenveld tot een splijtende pass door het centrum op de doorgelopen Marco Daniëls, die dit buitenkansje koelbloedig benutte: 1-0. Een paar minuten later was Baarlo dicht bij de gelijkmaker na een vrije trap waaruit de bal op een haar na werd binnen gelopen door Roel Bouten. In plaats daarvan sloeg MVC’19 via Rob Custers in de daarop volgende counter wederom keihard toe: 2-0.

Halverwege de 2e helft meende Baarlo recht te hebben op een strafschop na een opzichtige handsbal van een MVC-verdediger binnen het 16-metergebied. De overigens prima leidende Reuverse arbiter Steve Janssen weigerde echter de bal op de stip te leggen waardoor Baarlo er middels een tegentreffer wellicht nog een wedstrijd van had kunnen maken. De Baarlonaren probeerden het nog wel, maar kwamen niet verder dan een aantal afstandsschoten zonder succes. In de slotfase kreeg invaller Mike Peeters van MVC’19 vrije doortocht naar het Baarlose doel en die maakte aan alle twijfels een einde: eindstand 3-0.

Een ietwat geflatteerde maar volkomen verdiende overwinning van MVC’19. Voor Baarlo is het deze week wonden likken en snel het vizier richten op FCV Venlo dat a.s. zondag op bezoek komt op Sportpark De Meeren. De ploeg uit ’t Ven kende een goede kickstart van de competitie met een zege in Liessel en een knap gelijkspel thuis tegen Sparta’18. Baarlo kan alvast de mouwen gaan opstropen!

Verslag: LenG 

Meer foto's van dit en andere duels in de 'Fotogalerij Baarlo 1 seizoen 2020-2021'

Verslag De Limburger: lees verder


Toeschouwers: 250


Webpagina Baarlo 1: klik hier