Baarlo in absolute slotfase naar zege op Merefeldia

Baarlo 1 (zon)

2 - 1

Merefeldia 1 (zon)

19'
Assist: Kai Nellen
46'
Maico Vaes
Bart Boonen
57'
Bram Knapen (schot)
64'
Ivo de Bruin
84'
Gijs Wullems
DDylan Wiechmann
87'
Bram Knapen
Sven Gommers
91'

Competitie

3e klasse C

Datum

20 september 2020 14:30

Scheidsrechter

Bart Geurts (Beesel)

Accommodatie

Sportpark De Meeren
de Meeren 1
5991 ED
Baarlo Lb
tel. 077-4772603

20/09/2020 | Baarlo - Merefeldia 2 - 1 (1-0)

Vorig seizoen pakte Baarlo in het laatste onderlinge treffen uit bij Merefeldia in blessuretijd nog - verdiend - één punt. Nu sloeg Baarlo in het openingsduel opnieuw in de absolute slotfase toe en is de oogst ditmaal zelfs drie punten, waarmee Baarlo gezien het wedstrijdbeeld in de 2e helft heel goed bedeeld werd.


Het eerste competitie- tevens thuisduel begon vooraf met sfeervol fakkelvuurwerk van de Baarlose M-side supportersgroep. Vuurwerk op het veld was er maar sporadisch in de wedstrijd tussen Baarlo en Merefeldia. De opening was voor de thuisclub dat in de eerste helft het initiatief en meeste balbezit had. Merefeldia moest het meer hebben van sporadische uitvallen Het optische veldoverwicht van Baarlo leverde wel wat dreiging maar nauwelijks echte doelkansen op. De eerste mogelijkheid voor rust was na ruim een kwartier spelen zelfs voor Merefeldia bij een gevaarlijk indraaiende vrije trap waarbij de bal uiteindelijk in de veilige handen belandde van Baarlo-doelman Jeffrey Schouenberg.

Praktisch in de omschakeling bediende Baarlo-verdediger Kai Nellen met een lange bal over de rechterflank teamgenoot Tayo Janssen, die de opgerukte Merefeldia-defensie op snelheid klopte en oog in oog met de Merefeldia-doelman Mike Betting geen fout maakte: 1-0. Waarna er voor beide doelen nauwelijks nog iets te beleven viel en die stand dus bij rust nog terecht op het scorebord stond.

20200920_Baarlo-Merefeldia_LGI.JPG

Na rust kantelde het wedstrijdbeeld. Nu was het Merefeldia dat het spel maakte en op jacht ging naar de gelijkmaker. Die bleef ook niet zo heel lang uit. Na een goed opgezette aanval was het Merefeldia-aanvaller Bram Knapen die na een afgeweerde bal in de rebound de verdiende gelijkmaker in het net prikte: 1-1. En de gasten uit Nederweert bleven daarna druk houden op het Baarlose doel. Dat leverde Merefeldia een aantal hoekschoppen op met veel dreiging. Soms met enig fortuin bleef een verdere tegentreffer voor Baarlo echter uit.

De roodzwarten moesten het op hun beurt hebben van uitvallen die echter praktisch allemaal al ver van het doel strandden. Tot pal in extra tijd toed Tayo Janssen met een splijtende pass opnieuw gelanceerd werd en ook ditmaal de uit zijn doel komende Merefeldia sluitpost Mike Betting kansloos liet: 2-1. Waarna de tijd voor Merefeldia te kort was om nog iets terug te kunnen doen.

20200920_Baarlo-Merefeldia_02.JPG

Direct de volle buit binnen gehaald en zo gezien dus een prima start van het nieuwe seizoen voor Baarlo en trainer Tim Nabben dus. A.s. zondag staat al de derby tegen MVC’19 in Maasbree op het wedstrijdaffiche. Dan zal er ongetwijfeld meer gevraagd worden om tot een resultaat te komen.

Verslag en foto's: LenG

Meer foto's van dit en andere duels in de 'Fotogalerij Baarlo 1 seizoen 2020-2021'


Wedstrijdbulletin: lees verder


Website Baarlo1:  lees verder