Winst op 'het nieuwe' SV Venray MO17-1

5 juni 2021 12:15

M. Leenders

Onbekend

Een denkwaardige dag voor het Nederlandse jeugdvoetbal, zaterdag 5 juni 2021. Na 34 weken zonder officiële wedstrijden mocht de jeugd eindelijk weer voetballen tegen teams van andere verenigingen. Voor onze meiden van de MO17-1 stond een wedstrijd tegen SV Venray MO17-1 op het programma. Een tegenstander die ook in de competitie bij VV Baarlo MO17-1 was ingedeeld, maar waar de meiden nog geen wedstrijd tegen hadden gespeeld. Een tegenstander die in de 4 conmpetitiewedstrijd afgelopen najaar geen grote indruk had achtergelaten. Na de 4 gespeelde wedstrijden in september en oktober 2020 stond de ploeg onderaan met 0 punten en een doelsaldo van 5 voor en 23 tegen. Op papier leek het dan ook geen hele zware opgave vandaag.

Maar VV Baarlo MO17-1 begon uiterst slap aan de wedstrijd. Was er sprake van onderschatting? Kwam het door het ontbreken van Puck (vakantie), Esmee (werk) en Lynn (ziek)? Was de warming-up toch te kort geweest (op eigen verzoek werd de wedstrijd een kwartier eerder gestart)? Of was dit dan toch een ander Venray dan het team dat begin van dit seizoen had deelgenomen aan de competitie? Het waren de meiden van Venray die er vanaf de 1e minuut een echte wedstrijd van wilden maken. Fel en gedreven begon Venray goed aan de wedstrijd en dat leverde ook een paar kleine mogelijkheden op. Niet fel genoeg verdedigen, foute pasjes, een beetje ongeïnspireerd over het veld dartelen. Dat viel de meiden van VV Baarlo te verwijten. Toch kreeg ook Baarlo een aantal kansen en kwam het in de 18de minuut op voorsprong door een doelpunt van Lieke. Niet veel later kreeg Venray een twijfelachtige vrije trap net buiten het strafschopgebied. Met een prachtige curve werd Kim kansloos gelaten en stond het weer gelijk, 1-1.

Toch begon Baarlo vanaf dat moment beter in de wedstrijd te komen. Er werd in ieder geval geprobeerd van achteruit te combineren en niet alleen meer met lange ballen de voorhoede te bereiken. Dat leverde ook een aantal kansen op. Een 5-tal minuten voor rust kreeg Baarlo een corner. De meiden namen positie zoals vantevoren afgesproken, Maud kreeg uiteindelijk de bal voor de voeten en met een snoeihard schot werd de keepster kansloos gelaten, 1-2. In de 37ste minuut vergrootte Meggie de voorsprong en zo kon Baarlo met een 1-3 ruststand het kleedlokaal opzoeken.

Trainer René benadrukte nog even dat het eerste kwartier snel vergeten moest worden en dat er nog meer gevoetbald moest worden en minder de lange bal hanteren. En ook nog wat meer ‘pit’ in de strijd gooien, zoals de meiden van Venray dat deden. Voor René was het ook een moment om even te experimenteren met posities in het veld. De meiden van Baarlo begonnen zeer sterk aan de tweede helft. Een aantal kansen werd helaas niet verzilverd en dan zul je altijd zien dat aan de andere kant het doelpunt valt. En dat gebeurde dan ook in zowel de 50ste als 52ste minuut. Eigenlijk uit het niets stond de 3-3 op het scorebord. Mede ook het gevolg van het experiment van René, die gelijk ingreep en de meiden weer op een meer vertrouwde positie liet spelen.

Er volgde een deel waarin het spel op en neer ging. Een uiterst open wedstrijd met kansjes aan beide kanten, waarbij Baarlo misschien de iets grotere kansen had. In de 60ste minuut werd één van deze kansen verzilverd door Meggie, die op links gelanceerd werd en schuin voor het doel met een diagonaal schot de keepster verschalkte in de verre hoek. Venray gaf echter niet op en probeerde de gelijkmaker te forceren, gesteund door een groep toeschouwers die officieel niet op het sportpark mogen komen, maar daar had Venray niet zo'n boodschap aan. Het zorgde in ieder geval voor een beetje beleving langs het veld en dat hoort er ook bij. Vlak voor tijd leek Venray toch op gelijke hoogte te komen, maar Kim voorkwam de gelijkmaker. In de tegenaanval was het andermaal Meggie die de winst definitief op het scorebord plaatste, eindstand 3-5.

En zo vertrokken de meiden met een goed gevoel naar Baarlo. Winst tegen Venray MO17-1 van komend seizoen, dat pikte de leiding namelijk nog even op na de wedstrijd. Het was dus niet het team dat aan het begin van dit seizoen 4 wedstrijden had verloren in de competitie. Meer verenigingen doen dit waarschijnlijk in deze Regiocup en op zich is dat ook prima.

Een compliment voor de 3 meiden van MO15-1 (Noa, Kelly, Fenna) die moesten uithelpen is ook nog op zijn plaats. Vooral Kelly maakte met haar onverzettelijkheid indruk op iedereen die bij MO17-1 betrokken is. Mooi om te zien dat de meiden van MO15-1 zich goed ontwikkelen en prima meekunnen bij de MO17-1.

Voor MO17-1 een goeie start van een maand waarin er nog een aantal wedstrijden, een girls-only training (13 juni) en een toernooi op het programma staan. Op zondag 20 juni neemt VV Baarlo MO17-1 deel aan één van de 2 finalerondes van het NK Talentenvoetbal van de KNVB (in Maasbracht). Een toernooi waar erg naar uitgekeken wordt. In een sterk bezet toernooi kunnen de meiden zich echt presenteren. Tegenstanders zijn Unitas'30 uit Etten-Leur (1e klasse), SC Westervoort uit Westervoort (1e klasse) en FC Berghuizen uit Oldenzaal (hoofdklasse).

Maar eerst volgend weekend, dan staat de wedstrijd tegen Sparta’18 uit Sevenum op de planning op zaterdag en de girls-only training op zondag, waar niet minder dan 120 meiden uit de regio aan deel gaan nemen. Op de wedstrijd tegen Sparta’18 verheugen de meiden zich ook. Want veel van de meiden uit Sevenum zijn klasgenoten van de meiden uit Baarlo. En tijdens de najaarscompetitie in 2019 was het Sparta’18 dat samen met Baarlo meestreed om het kampioenschap. Dat kampioenschap ging naar Baarlo, dus de meiden hebben goede herinneringen aan de wedstrijden met Sparta. Iedereen is in ieder geval weer blij dat het seizoen nog een leuk einde krijgt. De bal rolt weer!

Uw verslaggever.