Baarlo JO14-1 winnen nipt van leeftijdsgenoten van FC ODA

Regio Cup Groep 3 07

24 juni 2021 19:00

B. Donkers

Onbekend

Op donderdagavond 24 juni stond de laatste thuiswedstrijd in het kader van de Regiocup Competitie op het programma. Een uitgestelde wedstrijd tegen FC Oda JO14-2. De ploeg uit Weert, die twee eerdere wedstrijden in het kader van deze competitie gelijkspeelde.

Om 19 uur werd er afgetrapt op het hoofdveld van VV Baarlo. De eerste helft verliep erg rommelig, beide teams speelden slecht, geen rust aan de bal, geen fatsoenlijke opbouw en erg slordig. Er ontstonden kansen aan beide kanten maar ook daar werd erg slordig mee omgesprongen, dat resulteerde in een 0-0 ruststand.

De tweede helft begon Baarlo te voetballen en was het powerplay op het doel van de geelzwarten uit Weert. Veel kansen maar geen doelpunten, waarna een oude voetbalwet in werking trad: als je zelf de kansen laat liggen krijg je er een om de oren. Ruim 10 minuten in de tweede helft scoorde FC Oda uit de eerste de beste counter van de tweede helft de 0-1.

De Baarlose ploeg was niet onder de indruk en bleef gas geven. In de 15de minuut van de tweede helft werd Ilias onderuit gehaald binnen het strafschopgebied en kreeg Baarlo een terechte strafschop. Dat leek een koud kunstje voor strafschopspecialist Jesse, maar de Weerter keeper dacht daar anders over en stopte de strafschop knap.

Ook door deze gemiste buitenkans lieten de Baarlonaren zich echter niet uit het veld slaan. Na een prachtige actie bij de achterlijn gaf Timo een voorzet op maat voor Dawit die de bal bij de tweede paal feilloos binnen kopte: 1-1. Baarlo drukte door en opnieuw kwamen er kansen. Uiteindelijk was er in de 20ste minuut een schot van Hermon tegen de binnenkant van de paal, waar Gijs attent was om als een duveltje uit een doosje de bal alsnog de touwen in te jagen 2-1.

FC Oda gooide in  het laatste kwartier nog alles op de aanval, maar de Baarlose verdediging hield stand mede door een aantal goede reddingen van Bram..

Tom Schreurs, Siem Berben en Timo Maas bedankt voor jullie hulp!

Woensdag 30 juni a.s. volgt in Beegden de beslissing in deze korte competitie in een kraker tegen de nummer 2: Hebes uit Beegden.

Verslag: Perry Peeters (leider)