Baarlo veteranen lijden ongelukkige nederlaag tegen de veteranen uit Sevenum

Baarlo veteranen

Sparta '18 Veteranen

... (lob)
Leon Peeters (penalty)
Assist: Lion Kniest
Assist: Leon Peeters
... (afstandschot)
... (schot)

11 mei 2024 17:00

Leo de Bock

Sportpark De Meeren
de Meeren 11
5991ED
BAARLO LB
tel. 077-4772603

Het was alweer een tijdje geleden dat uw verslaggever de veteranen uit Baarlo had zien voetballen. Vandaag stond de wedstrijd op het programma tegen het altijd lastige Sparta`18 uit Sevenum.

Scheidsrechter Leo de Bock, die overigens een puike wedstrijd floot, startte de wedstrijd om 16.53 uur, hierdoor kwamen een paar supporters te laat en miste de 1e grote kans van Baarlo. Leon Peeters zette deze zelf op, ging een 1-2 tje aan met Noud Fleuren en kwam zo vrij voor de keeper van Sparta, met de binnenkant van de voet plaatste hij de bal langs de keeper tegen de binnenkant van de paal. De in het veld terugspringende bal werd door Noud Fleuren keihard tegen de lat getrapt.

Na 10 minuten de 1e noemenswaardige actie van de mannen uit Serum maar dit was voor invaller keeper Freek Basten geen probleem en hij plukte de bal klemvast uit de lucht. Baarlo bleef de beter voetballende ploeg en had in de uitstekend keepende doelman van Sparta een geduchte tegenstander. Schoten van Lion Kniest en Leon Peeters wist hij allebei vakkundig te pareren.

Als je zelf niet scoort dan gebeurt het altijd aan de andere kant. Een diepe bal achter de verdediging van Baarlo brengt de rechtsbuiten van Sparta vrij voor Freek en lobt hem prachtig over Freek heen in de goal, 0-1.

Lang kan Sparta niet genieten van de voorsprong. Lion Kniest krijgt de bal buiten het strafschopgebied aangespeeld passeert zijn directe tegenstander en wordt binnen de lijnen gevloerd. Scheidsrechter Leo de Bock wijst resoluut naar de stip. Leon Peeters gaat achter de bal staan en met een strak schot stuurt hij de keeper van Sparta de andere hoek in, 1-1.

Niet veel later een pass van Leon op Lion die in 1e instantie de bal lijkt te verspelen maar in bal bezit blijft, passeert nog een paar tegenstanders en zet zichzelf vrij voor de keeper en laat hem kansloos met een schuiver in de hoek. 2-1 voor Baarlo wat tevens de ruststand is.

Waar Baarlo in de 1e helft veel sterker was dan Sparta was dit overwicht in de 2e helft weg. Weer een pass achter de verdediging van Baarlo bracht de spits van Sparta vrij voor Freek en met een prachtige boogbal liet hij Freek kansloos, 2-2.

Niet veel later kreeg Sparta weer een grote kans maar nu redde Freek bekwaam met z`n voeten.

Roel Grootjans moet bij Baarlo geblesseerd het veld verlaten, hij heeft wel de primeur want het was de 1e keer in de historie van Baarlo dat er een geblesseerde speler met de eigen 'ambulance' van vv Baarlo van het veld gereden werd, helaas was chauffeur Hay Ewalds vergeten het alarm en zwaailicht aan te zetten. Door het uitvallen van Roel moest Baarlo het met nog maar 10 spelers doen. Niet voor lang want toeschouwer en Supersub Leon van Aarssen bleek dezelfde schoenmaat te hebben als Roel Grootjans en vrij snel was het weer 11 tegen 11.

De sterke nummer 10 van Sparta was een grote kwelgeest voor de verdediging van Baarlo in de 2e helft, ook nu weer, aangespeeld in de dekking bij Sander Bongers (te korte terugspeelbal) speelde hij zich prachtig vrij op de rand van de 16. Zijn schot werd dusdanig van richting veranderd waardoor hij buiten bereik van Freek in het doel viel, 2-3.

Dat Leon van Aarssen het voetballen nog niet verleerd is was te zien. Slalommend langs een paar verdedigers weet hij met een uiterste krachtsinspanning de bal richting doel te plaatsen. De keeper van Sparta weet ook deze bal tegen te houden.

Niet veel later gaat hij weer op solo-tocht en wordt hij onreglementair gestopt (lees; onderuit geschoffeld). Scheidsrechter Leo houdt het bij een vermaning waar een kaart met een kleurtje ook wel in orde was geweest. Leon Peeters zet zich achter de bal, schiet deze hard richting de kruising, helaas voor Baarlo weet de keeper ook deze bal corner te tikken. Leon neemt deze corner zelf, Bram Ebus kopt deze tegendraads richting de goal en weer weet de keeper de bal uit het doel te ranselen, hierna volgt een ouderwetse scrimmage maar er is niemand van Baarlo die de bal richting doel krijgt. Uiteindelijk kan Sparta de bal wegwerken en de ietwat gelukkige overwinning mee terug nemen naar Sevenum

Met dank aan onze verslaggever, Hay N.

Komende zaterdag de laatst uitwedstrijd dit seizoen, op bezoek bij FCV in Ut Ven. Aftrap 17.00u, vertrek om 16.00u bij Centraal.