Vrouwen1 overtuigt tegen Helden Vr1 en wint met 5-0

5991ED
BAARLO LB
tel. 077-4772603

Na weer een voetballoos weekend (wedstrijd Vr2 werd uitgesteld op verzoek van de tegenstander) stond voor Vr1 gisteravond de inhaalwedstrijd tegen de buren van Helden Vr1 op het programma. Een op voorhand beladen wedstrijd. Wij waren niet blij dat de wedstrijd was verzet een paar weken geleden. De 'razende reporter' van Helden schreef vorige week een heel artikel over het verzetten van wedstrijden bij het vrouwenvoetbal, dat dit echt niet moest kunnen. In Baarlo konden we de humor wel waarderen, want het was toch echt op verzoek van helden Vr1 dat de wedstrijd verzet was geworden. Toen in de wedstrijdbespreking bleek dat de bekerwedstrijd van Helden Vr2 vanavond was afgelast, hadden wij een 'razende trainer'. Zelden een trainer zo furieus gezien voorafgaand aan de wedstrijd. Wat de reden ook was van de afgelasting van Helden Vr2, onze trainer had geen goed woord meer over voor de tegenstander van vandaag. Laten we het er op houden dat het vooral met zijn verleden te maken heeft, het 'groen' en 'blauw', meer willen we er niet over kwijt.

Feit was wel dat we op scherp gezet waren en dat lieten we ook zien in de wedstrijd. Na een aftastend begin, waarbij wij en Helden voorzichtig de aanval zochten, trokken we de wedstrijd naar ons toe. We kregen meer controle op het middenveld en we creëerden een aantal kansen. Steffie opende de score door bij de 2e paal een voorzet vanaf links binnen te tikken. Sanne maakte er halverwege de eerste helft 2-0 van en Shalysa bracht de voorsprong vlak voor rust op 3-0 door een prachtige aanval genadeloos af te ronden. Helden deelde wat speldenprikjes uit en kreeg 1 echt grote kans, die door Emma prima werd gepareerd.

In de tweede helft moest Maud helaas ziek de wedstrijd beëindigen, Fleur werd bij bij de training van Vr2 weggeplukt om als spits te gaan spelen, zodat Shalysa een linie terug kon zakken. Het pakte goed uit, Fleur viel prima in en toen Sandra na 55 minuten een goed genomen corner wist te verzilveren was de wedstrijd gespeeld, 4-0. De jeugdige Fleur bekroonde haar goeie invalbeurt nog met een doelpunt en bepaalde de eindstand, 0-5. Helden kreeg in de tweede helft ook nog 1 grote kans maar wederom was het Emma die ervoor zorgde dat vandaag de '0' op het scorebord bleef. Een overtuigende overwinning waarin we een gretige indruk achterlieten op het publiek, waar we de nodige complimenten van kregen. Door de winst houden we de aansluiting met Volharding Vr1 in de ranglijst.

Aan de beheerder van het Instagram account van VV Helden Vrouwen, de wedstrijd duurt 90 minuten, geen 45!

Komend weekend veel vrouwenvoetbal in Baarlo. De meiden van MO17-1 spelen donderdagavond en zaterdag een thuiswedstrijd. Wij spelen met Vr1 en Vr2 zondag ook beiden thuis. Hopelijk zien we jullie dan allemaal in De Meeren, SuperSunday want ook heren 1 en 2 spelen beiden thuis.