Competitie afgesloten met een gelijkspel

SJVV VR1

Baarlo VR1

Maud Huijs (schot)
... (e.d.)
Assist: Fleur Smedts
... (intikker)

4e klasse 2

26 mei 2024 11:00

Anoniem

Sportpark De Dreef
Vloeieindsedreef 14
5753SM
DEURNE
tel. 0493-314811

Na het gevierde kampioenschap en de kampioensreceptie was het de vraag hoe gemotiveerd onze dames nog waren voor de laatste wedstrijd. Een aantal speelsters was afwezig door omstandigheden, met een groep van 13 werd afgereisd naar Deurne voor de laatste wedstrijd tegen SJVV Vr1. De competitie was ook begonnen tegen de dames uit Deurne, toen werd er met 3-1 gewonnen waarbij de winst pas vlak voor tijd veilig werd gesteld. Makkelijk zou het niet gaan worden, dat wisten onze dames wel. SJVV Vr1 speelt zondag 2 juni de bekerfinale en deze wedstrijd was dus een mooie laatste 'oefenwedstrijd' voor hen. Voor Baarlo stond er niets meer op het spel, al wilde de leiding graag winnend het seizoen afsluiten.

Maar na een paar minuten was al duidelijk dat Baarlo een stuk minder gemotiveerd was dan de tegenstander. Niet dat het allemaal kommer en kwel was, dat zeker niet. Maar de echte scherpte van de laatste weken die ontbrak en de tegenstander was juist op en top gemotiveerd om een goed resultaat te halen. Er ontstand een wedstrijd die redelijk op en neer ging. De defensie van SJVV hielt goed stand, al kon niet voorkomen worden dat Baarlo een aantal kansjes kreeg. Maar de scherpte was er niet en het duurde tot ergens rond de 30e minuut voordat Baarlo toch toesloeg, 0-1 door Maud. Lang kon er niet genoten worden van de voorsprong, een paar minuten later kwam SJVV met wat geluk op gelijke hoogte door een eigen doelpunt, 1-1. En dat bleef het ook tot aan de rust.

In de rust werd even de balans opgemaakt. Fleur niet helemaal fit en Maud kon niet meer verder door een enkelblessure. Dat betekende gewoon verder voetballen met de 11 die al in het veld stonden, alleen werden een paar posities omgezet. De tweede helft eenzelfde beeld. Baarlo was voetballend iets beter, maar de dames uit Deurne bleven met veel inzet spelen waardoor de wedstrijd in balans bleef. Toch kwam Baarlo weer op voorsprong via Sanne, 1-2. SJVV gaf zich echter niet gewonnen en zocht wat meer de aanval. Daardoor kreeg Baarlo meer ruimte voorin maar de kansen die het kreeg werden niet benut. SJVV bleef geloven in een goed resultaat en werd voor die inzet ook beloond in de laatste minuut, 2-2. Kenmerkend voor een aantal wedstrijden van Baarlo die niet werden gewonnen, kansen zelf niet benutten en vlak voor tijd nog een tegendoelpunt incasseren. Neemt niet weg dat SJVV de verdiende gelijkmaker kreeg, iedereen had dan ook vrede met het uiteindelijke gelijkspel.

En zo kwam er een einde aan een prachtig seizoen. Een misschien toch wat onverwacht kampioenschap, waar echter niets op af te dingen valt. Volgens veel tegenstanders was Baarlo dit seizoen gewoon de beste ploeg. Aanvallend vanaf het begin van het seizoen al sterk, verdedigend enorm gegroeid in vooral de tweede seizoenshelft. Een kampioenschap waar het elftal supertrots op mag zijn en er wordt dan ook met veel vertrouwen uitgekeken naar het nieuwe seizoen. Een terugkeer naar de 3e klasse.

Rest ons via deze weg keepster Emma heel veel succes te wensen bij MVV in het nieuwe seizoen. Een mooie kans om zich verder in de kijker te spelen. We gaan haar zeker volgen en natuurlijk hopen we Emma nog vaak bij de vrouwen uit Baarlo langs de lijn te zien.

En tot slot ook grote dank aan Marco, die na 4 jaar afscheid neemt van het elftal. Marco gaat een jaartje rust nemen maar we weten zeker dat hij daarna snel weer bij een andere club aan de slag gaat, want hij gaat het voetbal missen!

En hiermee komt dus een einde aan het seizoen. De dames hebben nog een teamweekend op het programma staan in juli en krijgen daarna nog een kleine maand rust. Begin augustus start de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Houd de website van VV Baarlo in de gaten voor alle oefenwedstrijden en andere activiteiten en dan zien we elkaar komend seizoen weer!