Baarlo op eigen kracht veilig na 1-0 zege op SV Budel

5991ED
BAARLO LB
tel. 077-4772603

Onder een stralend lentezonnetje heeft Baarlo in eigen huis een gelukkige 1-0 zege geboekt op subtopper SV Budel. De kansarme wedstrijd, die tevens in het teken stond van afscheid nemen van enkele spelers en stafleden, leek af te stevenen op een dubbelblanke eindstand. Een 0-0 uitslag zou de verhoudingen in het veld het beste hebben weergegeven. In de slotfase kreeg Baarlo echter de zege alsnog fortuinlijk in de schoot geworpen door een eigen doelpunt van SV Budel. Met deze 1-0 overwinning stelde Baarlo tevens de status van 3e klasser voor de 13e (!) keer op rij veilig.

Tegenstander SV Budel had vooraf ook nog belangen bij dit duel. De nummer twee op de ranglijst streed nog voor een plek in de promotienacompetitie. Het kampioenschap moest de Brabantse ploeg onlangs immers toestaan aan het praktisch ongenaakbare Merefeldia uit Nederweert. Het ticket voor de nacompetitieticket kon bij winst in Baarlo op eigen kracht binnen worden gehengeld. De gasten kozen dan ook vanaf de aftrap vol voor de aanval. Baarlo werd in het defensief gedrongen en moest het op zijn beurt weer hebben van de counters. Beide ploegen wilden wel maar de defensies hielden de gelederen stevig gesloten. Was er al een kansje op een mogelijke treffer, dan waren beider doelmannen wel op hun post. De talrijke toeschouwers moesten het dan ook qua genieten meer hebben van het stralende lentezonnetje dan van spektakel op het veld. Dat was er nauwelijks. De rust ging dan ook in met een logische 0-0 stand.

Fortuin

In de 2e helft eenzelfde spelbeeld. Wel was Sander Gulev pal na rust gevaarlijk met een venijdig schot in de korte hoek. Dat werd knap gepareerd door SV Budel – doelman Luuk Smolenaars. Daarna was er lange tijd nauwelijks nog sprake van opwindende momenten voor beide doelen. Wat opleving was er wel nog een kwartier voor het verstrijken van de officiële speeltijd. Uit een vrije trap loste Lars Habets een harde pegel waarbij de bal vol op de paal belandde. Een minuut later was er voor het Baarlose doel een open schietkans voor een Budel-speler, maar die produceerde slechts een rolletje dat een gemakkelijke prooi werd voor Baarlo-doelman Jeffrey Schouenberg. Een voor beide ploegen te billijken 0-0 eindstand leek daarmee dus aan te komen. Dat liep in de absolute slotfase toch nog effe anders. Na een verre en hoge uittrap van Baarlo-doelman Jeffrey Schouenberg maakte spits  Jordy Peeters het Budel-verdediger Jochem Spee in het daaruit volgende duel dusdanig lastig, dat die de bal langs zijn eigen doelman in het net schoof:1-0. Dat werd ook de eindstand. Met deze gelukkige driepunter stelde Baarlo op eigen kracht en voor de 13e (!) keer op rij de status van 3e klasser definitief veilig. Ondanks de zuur aanvoelende nederlaag was er na afloop alsnog ook nog vreugde bij SV Budel. Door de nederlaag van concurrent DVO Sittard is deelname aan de de promotie-nacompetitie toch nog een feit geworden voor de Budelse gasten.

Afscheid

Na afloop werd er bij Baarlo op het veld en nadien ook tijdens het seizoensafsluitingsfeest  nog uitgebreid afscheid genomen van de bij het team stoppende spelers Roel Bouten en doelman Jeffrey Schouenberg. Tevens werden trainer Tim Nabben en teammanager Ed Boots uitgewuifd. Zij vertrekken immers gezamenlijk naar Venlosche Boys. Allen werden uitbundig bedankt voor bewezen diensten.

A.s. zondag het laatste karwei waar in Herkenbosch SVH’39 dat nog in een hevig strijd voor lijfsbehoud is gewikkeld. Zij moeten rechtstreekse degradatie zien te voorkomen, daar waar Baarlo vrijuit kan spelen en uiteraard zijn sportieve plicht wil vervullen.

Verslag en foto's: LenG
Meer foto's van dit en andere duels in de Fotogalerij Baarlo 1