Nederlaag voor Baarlo bij SVH’39 op slotdag competitie

6075BH
HERKENBOSCH
tel. 0475-530322

Het is Baarlo in Herkenbosch helaas niet gelukt om het lopende seizoen af te sluiten met een positief resultaat. Baarlo opende nog wel de score voor rust, maar de thuisclub die de punten hard nodig had om rechtstreekse degradatie te voorkomen boog die achterstand in het verdere verloop van het duel alsnog om in een 3-1 zege. Een curieus (onsportief) spelmoment in de 2e helft bleek uiteindelijk bepalend voor de uiteindelijke einduitslag.

Het duel bij het in degradatiezorgen verkerende SVH’39 was het laatste duel langs de lijn voor Tim Nabben als trainer bij Baarlo alsmede voor teammanager Ed Boots. In dit laatste competitieduel hoopte het team hun nog een passend afscheid mee te geven middels een resultaat bij SVH’39. Dat is helaas niet gelukt, maar desondanks zullen zij Baarloos standaardteam met een tevreden gevoel verlaten De voornaamste doelstelling, handhaving van de 3e klasser status, was immers vorige week na de nipte 1-0 zege op SV Budel al bereikt. Het seizoen is uiteindelijk afgesloten als middenmoter in de 3e klasse B. Een knap resultaat met dit sterk verjongde team.

Evenwicht in eerste helft

Baarlo kon dus vrijuit spelen in Herkenbosch. De druk lag zoals gezegd vooral bij SVH’39. Winst was voor de thuisclub noodzakelijk om in ieder geval zeker te zijn van deelname aan de nacompetitie. De laatste strohalm om degradatie te voorkomen. SVH’39 nam dan ook het initiatief in de beginfase en creëerde daarin ook een 2-tal goede kansen op de openingstreffer. Onder andere  Baarlo-doelman Jeffrey Schouenberg was hierbij een sta in de weg. Na iets meer dan een kwartier was het juist Baarlo dat in de omschakeling toesloeg. Laurents van den Ham nam van daaruit het SVH-doel onder vuur. Diens doelpoging werd nog gesmoord, evenals de inzet van Rik Schotman in de rebound. De bal caramboleerde vervolgens voor de voeten van Sander Gulev, die van afstand de trekker wel succesvol over haalde: 0 - 1. Maar nog voor rust kwam SVH’39 weer langszij na een te gemakkelijke toegestane rush over de as van het veld, waarbij de op links geheel vrijstaande Drew Thoolen werd aangespeeld. Die schoot diagonaal via de paal raak: 1–1. Met die stand gingen beide ploegen ook de rust in.

Vergeefse pogingen
De 2e helft was qua kansen een stuk minder aantrekkelijk. Een minuut of tien na de hervatting leek Laurents van den Ham na een splijtende pass door het centrum op weg om Baarlo opnieuw op voorsprong te zetten. Deze kans werd hem echter ontnomen door een volkomen onterecht vlagsignaal voor buitenspel van de lijnrechter van SVH’39. Niet zijn enige overigens in dit duel. In plaats daarvan werd de thuisclub in de direct daaropvolgende tegenaanval een voorsprong in de schoot geworpen middels een strafschop. Die werd koeltjes benut door SVH-speler Ruud Schuman: 2-1. In de resterende speeltijd ondernam Baarlo alsnog – vergeefse - pogingen om minimaal nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Tevens waren er aan Baarlo-zijde publiekswissels met veel terecht applaus voor Roel Bouten en Jeffrey Schouenberg, die immers beiden volgend seizoen niet meer terug keren in de Baarlose selectie. In de jacht op de gelijkmaker werd in de absolute slotfase steeds meer risico genomen en ruimte weggegeven. Dat werd door SVH’39 pal voor tijd op de counter afgestraft met nog een 3e treffer: 3-1.

Waar voor Baarlo het seizoen er op zit en de zomerstop al begint moet de ploeg uit Herkenbosch in de nacompetitie nog een ongewisse strijd gaan leveren om net als Baarlo volgend seizoen weer uit te mogen komen in de 3e klasse.Volgend seizoen weer nieuwe ronde, nieuwe kansen. Hopelijk een seizoen met weer meer derby's, want die waren door de indeling in de 3e klasse B beperkt tot de duels met Sportclub Irene.

Verslag en foto’s: LenG
Meer foto's van dit en andere duels in de Fotogalerij Baarlo 1