Ongelukkige nederlaag MO17-1 - Voetbalvereniging Baarlo

Ongelukkige nederlaag MO17-1

SV Budel MO17-1

4 - 1

Baarlo MO17-1

... (schot)
10'
... (intikker)
19'
32'
Fleur Smedts (schot)
... (schot)
39'
... (afstandschot)
44'

Competitie

Hoofdklasse (3e fase) C

Datum

3 april 2023 19:45

Scheidsrechter

C.M. van Leuken

Accommodatie

Sportpark Budel
Poelderstraat 4 A
6021JZ
BUDEL
tel. 0495-491844

De meiden van MO17-1 mochten op een maandagavond afreizen naar Budel om een afgelaste wedstrijd in te halen. De reis verliep voorspoedig, helaas was de kantine niet open en moesten de ouders die als chauffeur fungeerden vandaag een koffie gaan nuttigen in de nabij gelegen sporthal. Nadeel van doordeweekse wedstrijden, te weinig vrijwilligers om de kantine te open. Terreinknecht Tiny Linders was wel een goede gastheer voor de trainers. Het elftal werd keurig ontvangen, naar het juiste kleedlokaal verwezen en de trainers kregen koffie aangeboden, want Tiny wist dat de kantine niet open was. Helaas wilde Budel zich aan de 'regels' van het wisselen houden en moesten de trainers van Baarlo daar even een goed scenario voor bedenken. Ook de scheidsrechter nam alles uiterst serieus en er was pasjescontrole met een check op geboortedatum. Wow, Champignons League hier? Trainer René begon zich al wat te ergeren en vraagt zich wel eens af waarom het allemaal zo serieus genomen wordt. Ja, omdat er inderdaad teams en trainers zijn die misbruik maken van situaties, daarom worden er vaak allemaal onzinnge regels verzonnen. Anyway, zo zit de maatschappij in elkaar, René probeerde zich rustig te houden en dat ging hem uiteindelijk goed af.

De wedstrijd was nog geen 4 minuten bezig of de meiden konden alweer richtling kleedlokaal. De sproeiers op het niet al te beste hoofdveld gingen aan. Volgens één van de meiden van Budel had het nog te maken met het verzetten van de klok naar zomertijd. Niemand wist hoe het verder in elkaar stak en het duurde een tijdje voordat de sproeiers gestopt waren. Amateurvoetbal zit vaak vol verrassingen, achteraf maakt het dat ook wel leuk. De wedstrijd werd hervat en Baarlo was goed gestart. Toch was het Budel dat ietwat gelukkig op voorsprong kwam na 10 minuten. Een mislukt voorzet belandde achter de verbaasde Kim, die eindelijk weer de volle 80 minuten het doel kon verdedigen, 1-0. Niet getreurd, Baarlo zat goed in de wedstrijd en was voetballend de bovenliggende partij, maar het liep zich stuk op de goed georganiseerde stugge verdediging van Budel. En de meiden uit Budel kwamen met een tweede 'lucky' goal halverweg de 1e helft op een 2-0 voorsprong. Het lijkt een beetje een vaste prik te worden in veel wedstrijden in deze fase voor Baarlo MO17-1. Goed voetbal, vaak de beter voetballende ploeg maar net niet dat beetje geluk. Maar dat hoort erbij, deze fase is in ieder geval uiterst leerzaam voor Baarlo. De meiden uit Baarlo lieten zich in ieder geval niet kennen en voetbalden vrolijk verder. Dit werd na ruim een half uur ook beloond toen Fleur een uitstekende aanval wist te verzilveren, 2-1. Baarlo ging op zoek naar de gelijkmaker, die kwam er niet want vlak voor rust maakte Budel het derde doelpunt via een strak schot, 3-1.

In de rust waren de trainers duidelijk. Het voetbal was gewoon goed en daar moesten de meiden moed uit putten. Vol goede moed startte Baarlo dan ook aan de 2e helft. Helaas viel de 4-1 te snel. Een aanval werd nog afgeslagen maar belandde bij een speelster van Budel in de voeten. Die haalde uit en met een boog belandde de bal achter de kansloze Kim. Baarlo leek even aangeslagen maar herstelde zich knap en probeerde met verzorgd voetbal weer de aanval te zoeken. Dat leverde in de laatste 15 minuten nog wel wat kansen op, maar die werden niet verzilverd. Kim wist met een paar goede ingrepen de score ook te beperken tot de 4-1 nederlaag. Een nederlaag die ietwat ongelukkkg tot stand was gekomen maar waar Baarlo zeker kan terugkijken op een goeie wedstrijd, tegen een goed georganiseerde fysiek sterke tegenstander. Het goede voetbal werd ook nog even bevestigd door de leiding van de tegenstander en met die complimenten in de zak ging Baarlo naar huis.

Omdat de kantine nog gesloten was liet terreinknecht Tiny wederom zien dat hij een geweldige gastheer is. Hij bood de trainers en ouders die er nog waren koffie aan en maakte gezellig een praatje in zijn 'eigen hok'. Tiny heeft de zaakjes goed voor elkaar in Budel, een vrijwilliger waar je als club echt trots op kan zijn. Tiny, namens Baarlo MO17-1 bedankt voor de gastvrijheid. Hulde aan deze beste man!

Komend weekend staat het Paasweekend voor de deur. Er staat een competitiewedstrijd op het programma voor Baarlo MO17-1 maar die zal verzet gaan worden. De meiden nemen deel aan het Easter Open toernooi en spelen op zaterdag in St-Hubert de poulefase tegen 3 Deense teams. Vervolgens wordt het toernooi op de zondagochtend of -middag hervat, dat is afhankelijk van het resultaat op zaterdag. We wensen de meiden alvast veel succes en uiteraard heel veel plezier komend weekend. 

De volgende wedstrijd is dan op 15 april, uit tegen SJO ESB. En dat wordt een bijzondere wedstrijd. Het elftal wordt dan ondersteund door de ouderen van De Weem, waarbij het gezelschap met de Fortuna Sittard spelersbus naar Zuid-Limburg afreist. De trainers hebben via het Delafonds een financiële bijdrage weten te regelen om dit mogelijk te maken. De meiden en de ouderen kijken er al naar uit!