De hobby van: Steffie Coenen

9 maart 2020 21:30


Een nieuwe rubriek en Steffie Coenen heeft de primeur om te vertellen over haar hobby naast voetballen bij Baarlo Vr1. Het team waarvoor ze als vleugelaanvalster de nodige doelpunten heeft gescoord en wedstrijden beslist. We kennen haar ook als gezellige gangmaakster bij feestjes van het team en de club. Hier een andere kant van haar.

Steffie01.jpgWat is je hobby naast voetbal?

Naast het voetballen ben ik graag bezig met het hobbyen aan mijn Volkswagen kever. Na een zoektocht van zo’n 6 maanden kwam ik mijn prachtige Volkswagen kever uit 1971 tegen op Marktplaats. Hij stond helemaal in Zeeland en mocht niet de weg op omdat hij niet gekeurd was. Samen met mijn vader Ben en Pjotr met zijn autoambulance hebben we de lange rit naar Zeeland gemaakt om mijn droomauto op te halen.

Wat houdt je hobby in? 

Je wilt natuurlijk graag toeren met je auto, maar bij zo’n oude auto’s als deze is dat niet meteen mogelijk. In het begin heb ik dus vooral gesleuteld aan mijn kever. Hij liep niet goed, had roest op bepaalde plaatsen, de elektra zat verkeerd en het interieur was versleten. Het laswerk heb ik laten doen door professionals, want daar heb ik zelf totaal geen kaas van gegeten. In de tussentijd heeft mijn vader mij veel bijgeleerd over de motor, onderdelen en verschillen tussen bouwjaren van kevers. Verder heb ik me via het internet en boeken ingelezen over de geschiedenis van de Volkswagen kever. Daarna hield ik me vooral bezig met details zoals het vervangen van de deurrubbers tot aan het herstellen van de stoelen, die nodig waren om door de keuring te komen. Toen mijn kever na een jaar eindelijk gekeurd was, kon ik aan de slag met het uiterlijk. Zo heb ik mistlampen op de bumpers geplaatst, de velgen rood gespoten en een imperiaal gekocht. En toen kon het toeren eindelijk beginnen!

Steffie04.jpg

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld aan je hobby? 

Ik heb de kever nu zo’n 1,5 jaar en was gedurende die tijd zo’n 2 keer per week te vinden bij mijn vader, waar de auto gestald staat. Het opknappen kost namelijk veel tijd. Met alle onderdelen en bijbehorende werkzaamheden ben je veel tijd kwijt. Nu de auto loopt is dat wat minder, zeker in de winter. Want dan blijft de kever warm in de garage staan. Toch gaan we nog minstens 1 keer per maand naar Overloon, waar een bedrijf zit dat is gespecialiseerd in oude volkswagens.

Steffie02.jpgHoe is deze hobby ontstaan/tot stand gekomen? 

Zoals uit mijn antwoorden hierboven ook al wel blijkt, heeft mijn vader een liefde voor oude volkswagens. Hij heeft door de jaren heen al meerdere modellen, van kevers tot Westfalia Campers, gehad. Zijn liefde is overgeslagen op mij.

Is dit een hobby van jou alleen of deel je deze hobby met iemand? 

De inhoudelijke zaken en praktische werkzaamheden voer ik uiteraard samen met mijn vader uit. Vaak gaan we samen op pad voor onderdelen en komen we op de leukste plekken terecht. Maar ik deel mijn kever ook graag met anderen. Denk bijvoorbeeld aan het toeren met mijn vriend Bert of mijn vriendinnen.  

Wat is het leukste aan deze hobby? 

Het meest bijzondere aan mijn kever is de rust die ik ervaar als ik ermee op pad ben. Als ik merk dat ik veel aan mijn hoofd heb, dan pak ik de kever en ga een eindje rijden. Doordat het geen snelheidsduivel is, cruise ik heerlijk op landbouwweggetjes. Met op de achtergrond het geluid van de boxermotor, zittend op een oude, verende stoel en mijn handen vastgeklampt aan het grote stuur, kan ik uren blijven rondrijden. Wat ook erg leuk is, is dat je vaak reacties van mensen krijgt. Oude mensen komen graag een praatje maken over hun eerste volkwagen kever en anderen steken een duimpje op als je langs rijdt. Verder vind ik het leuk om andere volkswagen liefhebbers te ontmoeten. Gelukkig zijn er genoeg meetings waar ik naar toe kan! Op zo’n evenement stalt iedereen zijn volkswagen en is het vooral zien en gezien worden, maar er is ook van alles te doen. Denk bijvoorbeeld aan marktkraampjes met onderdelen, stands met volkswagen merchandise, live muziek, barbecues of zelfs kamperen.

Zijn er ook minder leuke dingen aan je hobby? 

Omdat mijn kever al 40 jaar oud is, is hij niet meer geschikt voor alle weeromstandigheden. In de winter staat hij daarom in de stalling en dan mis ik het toeren. Verder is het geen goedkope hobby. De onderdelen zijn duur en als je denkt dat de auto helemaal klaar is dan ontstaat er toch weer een mankement uit onverwachte hoek.

Heb je een wens of grote droom in relatie tot je hobby? 

Ik zou in de toekomst graag met andere Volkswagenliefhebbers een trip door Europa willen maken.

Hoe verhoudt deze hobby zich in relatie tot voetbal?

Door mijn volkswagen kever moet ik soms toegeven op de derde helft. Dit omdat ik dan graag wil gaan toeren of er een evenement gepland staat. Verder kan ik het prima combineren. De snelheidsduivel op het voetbalveld gaat heel goed samen met de slome slak in mijn volkswagen kever!

Steffie03.jpg

 

Bron: WG Communicatie