Uit de bestuurskamer, 13 april 2021

14 april 2021 12:15


De eerste vergadering met het nieuwe bestuur. Sander Bongers en Monique van Wyllick zijn na de Algemene Ledenvergadering officieel bestuurslid.

Eerste vergadering bestuur in de huidige samenstelling

Op dinsdag 13 april 2021 hebben wij als bestuur voor de eerste keer in de huidige samenstelling vergaderd. Tijdens de online Algemene Ledenvergadering van 25 maart 2021 werden Sander Bongers en Monique van Wijlick officieel gekozen tot respectievelijk penningmeester en secretaris. Sander en Monique draaiden al een tijdje mee maar waren officieel nog niet gekozen als bestuurslid. Tijdens de online ALV van 25 maart 2021 werd Edwin Peeters herkozen als voorzitter van de Senioren Commissie en dat maakte de bezetting van ons huidige bestuur compleet.

Voorafgaand aan de vergadering mocht voormalig secretaris Len Gielen toch nog aanschuiven aan het begin van de vergadering. Maar deze keer kwam hij in de rol van fotograaf, want uiteraard moesten wij nog op de gevoelige plaat vastgelegd worden. Na dit fotomoment vertrok Len en nam daarmee definitief afscheid als secretaris van VV Baarlo.

Vanwege de avondklok besloten we een half uur eerder te beginnen. We weten uit ervaring dat we altijd tijd te kort komen en dat gebeurde vandaag uiteraard ook weer. Maar nu werden we gedwongen om rond 21.50 uur De Meeren te verlaten om nog op tijd thuis te komen allemaal. Er stonden weer veel punten op de agenda, waarvan we hieronder de belangrijkste onderwerpen met iedereen willen delen.


Inventarisatie seizoen 2021-2022

Alle spelende leden hebben een inventarisatieformulier ontvangen via de leiders en nagenoeg iedereen heeft het ingevuld. Grote dank hiervoor. We zijn bijzonder blij dat er nagenoeg niemand gaat stoppen, ondanks een jaar waarin er weinig wedstrijden gespeeld zijn en ook heel onzeker is of er nog gevoetbald kan worden in mei en/of juni. In ieder geval gaan de Senioren Commissie (indeling senioren) en de Technische Commissie (indeling jeugd) aan de slag en we hopen begin juni de teamindelingen rond te hebben. We houden jullie op de hoogte.

Onderhoud velden

Door de onzekerheid of er nog gevoetbald gaat worden, wordt het plannen van veldonderhoud ook een aardige puzzel. Doorgaans gaan de trainingsvelden begin mei in onderhoud en kan er alleen gebruik gemaakt worden van de speelvelden. Maar als er tot eind juni gevoetbald wordt, is het dan verstandig om de trainingsvelden al zo vroeg in onderhoud te nemen? Daar zijn we nog niet helemaal uit, de onduidelijkheid van het wel of niet nog voetballen in mei/juni maakt het lastig. Uiteindelijk moeten we er voor zorgen dat we begin van het nieuwe seizoen goede velden hebben, dat is het uitgangspunt.

Extra grote verplaatsbare doelen

We hebben besloten dat er op korte termijn 2 extra verplaatsbare grote doelen komen. Dit betekent dat we dan de beschikking hebben over 4 verplaatsbare doelen. Dit maakt het voor meerdere teams mogelijk om partijspel te spelen op deze grote doelen en tijdens afwerkvormen kan in tijden van regenachtig weer het strafschopgebied ontzien worden door gebruik te maken van een verplaatsbaar doel. We hopen hier het trainingsplezier mee te vergroten en ook de strafschopgebieden iets minder snel te 'beschadigen'.

Activiteiten jeugd en senioren

De afgelopen periode hebben diverse mensen binnen de club activiteiten georganiseerd voor jeugd en senioren. Speciale trainingen, onderlinge wedstrijden, bootcamp, wedstrijden met jeugd en senioren onder 27. We zijn bijzonder blij dat we de nodige creativiteit binnen de club hebben. De komende tijd staan er nog een aantal events op het programma zoals de Coronacup voor de oudere jeugd en senioren onder 27 en de Vossenjacht voor alle jeugdleden. En later dit seizoen volgen er nog een aantal evenementen, waarbij we deels wel afhankelijk zijn van versoepelde coronamaatregelen. We proberen iedereen in ieder geval actief te houden.

Samenwerking meidenvoetbal

Onlangs zijn we benaderd door Peter van Diepe, trainer van MVC'19 MO19-1, om te praten over het meidenvoetbal. Edward (JC) en René (TC) hebben inmiddels 2 gesprekken gehad met VV Helden en MVC'19 om na te denken over de toekomst van het meidenvoetbal in de regio. De clubs hebben de intentie uitgesproken om het meidenvoetbal in onze regio te promoten en waar nodig samen te werken. Bij een volgend overleg sluit ook VV Kessel aan. Een eerste zichtbare vorm van de samenwerking wordt een 'girls-only training' op zondag 13 juni 2021, van 11.00 - 13.00 uur. Meer informatie hierover volgt binnenkort, alle meiden tussen 5 en 18 jaar kunnen deze datum alvast reserveren. Wij zijn als VV Baarlo enthousiast over de wijze waarop we willen samenwerken met de genoemde clubs zodat we het meidenvoetbal nog beter op de kaart kunnen zetten.

Groot accommodatieonderzoek Baarlo

In Baarlo vindt op dit moment een groot onderzoek plaats naar bestaande accommodaties en de toekomst. Ook wij worden hierin meegenomen. We hebben de vragenlijst van het onderzoek ingevuld en zijn heel benieuwd naar de uitkomsten. De uitslag van het onderzoek kan zomaar grote gevolgen hebben voor ons sportpark. Maar het is nog te vroeg om al heel ver vooruit te kijken, wij zien de ontwikkelingen met veel positiviteit tegemoet.

Fietspad / asfaltering

Zoals iedereen inmiddels heeft kunnen zien is het fietspad vanuit Kuukven naar De Meeren inmiddels al aangelegd. Ook is er een start gemaakt met het vervangen van het kiezelpad in De Meeren door asfalt. We zijn blij dat deze projecten zo goed vorderen en we gaan verder nadenken over de 'aankleding'. Mocht iemand ideeën hebben hoe we ons sportpark nog mooier/groener kunnen maken, stuur dan een mail naar secretaris@vvbaarlo.nl.

Tupos komt trainen

Naast dansvereniging DSG Expression, komt ook onze collega volleybalclub Tupos naar De Meeren om trainingen weer op te starten. Omdat binnensporten nog steeds niet mogelijk zijn door de geldende coronamaatregelen heeft Tupos ons benadert om op Sportpark De Meeren in de buitenlucht te trainen. Wij bieden graag deze mogelijkheden aan en deze week wordt bekeken welk deel van ons sportpark door Tupos gebruikt kan worden. Zo kunnen onze voleybalvrienden binnenkort ook weer lekker kunnen sporten.


En toen was het plots 21.50 uur, tijd om naar huis te gaan om nog voor de avondklok thuis te zijn. De volgende vergadering staat gepland op 11 mei. Mocht jij zaken hebben die je aan ons wilt voorleggen, mail ze naar secretaris@vvbaarlo.nl

Hopende op snelle versoepelingen van de coronamaatregelen, zodat we elkaar allemaal weer eens in De Meeren kunnen spreken onder het genot van een drankje.

Tot de volgende keer.

Het bestuur van VV Baarlo

Bestuur tijden vergadering 13 april 2021

Bron: Bestuur