Geslaagde dagtrip selectieteams naar LHC - een (foto)verslag - Voetbalvereniging Baarlo

Geslaagde dagtrip selectieteams naar LHC - een (foto)verslag

12 januari 2023 21:00

LenG

Na 3 jaar was het eindelijk weer eens zover. De corona-pandemie was tijdelijk spelbreker, maar zaterdag 7 januari maakten de selectieteams van dames 1+2 en heren 1+2 weer hun dagtrip. De organisatie was er weer in geslaagd In LHC Eygelshoven een voetbalvereniging te vinden, die bereid was om als gastheer te fungeren. Het werd weer een memorabele en supergezellige dag.

Ontbijt en vertrek naar Eygelshoven
Na eerst van een gezamenlijk ontbijt te hebben genoten in de eigen kantine vertrokken 2 bussen van Maasdal met de 4 teams, een bestuursdelegatie en enkele vrijwilligers die nauw betrokken zijn bij de selectieteams met als bestemming Zuid-Limburg, specifiek Parkstad en nog specifieker sportpark Anselderlaan  in Eygelshoven. De domicilie van fusieclub LHC, Laura Hopel Combinatie, waarvan het herenstandaardteam al diverse jaren in de 2e klasse speelt maar dit seizoen wel volop verwikkeld is in een strijd om lijfsbehoud. De bussen arriveerden hier rond het middaguur, alwaar al bij de poort een delegatie van de club klaar stond voor een gastvrije ontvangst.

Wedstrijden

Op het programma stonden allereerst 4 (oefen)wedstrijden tegen teams van de thuisclub. De Baarlose reserveteams konden zich al meteen gaan omtrekken, want zij moesten een half uur na aankomst al aan de bak. De heren van Baarlo 2 en LHC2 hielden elkaar volkomen in evenwicht middels een 3-3 gelijkspel. De dames van Baarlo 2 leden helaas een ruime nederlaag (6-2), al was deze uitslag wel enigszins geflatteerd. Voetballend waren zij niet zeker niet de mindere, maar de LHC-dames waren op de counter zeer effectief. Daar waar de dames van Baarlo juist enkele riante mogelijkheden lieten liggen waaronder een strafschop.

Vervolgens moesten om 14.30 uur de standaardteams van beide clubs aantreden voor hun “partijtje”. Dat werd twee keer winst voor de Baarlose teams. Baarlo Vrouwen1 bonden de dames van LHC met 1-3 aan de zegekar. Bij de rust was de stand al 1-2 in het voordeel van de Baarlose dames. Ook de heren van Baarlo1 bleven uiteindelijk aan de goede kant van de score. Bij Baarlo stond in de 1e helft voormalig doelman René Schroemges, sinds de zomer van afgelopen jaar vanwege zijn werk woonachtig is in het naburige Klimmen, als gast in het doel. In de eerste helft ging de strijd gelijk op en hadden beide teams enkele goede kansen om de score te openen. Voor Baarlo waren met name Laurents van den Ham, Roel Bouten en Jeffrey Arents dicht bij een treffer. Mede dankzij enkele knappe reddingen van beide doelmannen bleef het 0-0 tot aan de rust. In de 2e helft kwam daar echter verandering in. Optisch gezien was er wel evenwicht in de wedstrijd, maar Baarlo toonde zich in de tegenaanval het meest effectief. Al een minuut of vijf na de thee werd de ingevallen Freek Berghuis gelanceerd. De pijlsnelle Baarlose vleugelspits liet zijn tegenstanders de hakken zien en klopte vervolgens ook de LHC-doelman: 0-1. LHC stelde daarna pogingen in het werk om weer langszij te komen. De na de rust in het doel gekomen Jeffrey Schouenberg redde echter bekwaam bij een gevaarlijk schot op het Baarlose doel en had eenmaal bij een fraaie lob de hulp nodig van de lat om de gelijkmaker te voorkomen. Voor het overige gaf Baarlo defensie weinig weg. Op de counter was Baarlo gevaarlijker en uiteindelijk ook effectiever. Een kwartier voor tijd leidde opnieuw een snelle uitval tot de tweede en beslissende treffer van Baarlo. Op assist van de eveneens ingevallen Siem van Hees maakte de uit deze streek afkomstige maar sinds begin van dit seizoen bij Baarlo spelende Jeffrey Arents de 0-2, waarmee hij de wedstrijd in het slot gooide.

Gezellige 3e helft bij LHC

Na de wedstrijden ging de 3e helft van start en waren de uitslagen al spoedig bijzaak. Snel was er dan ook verbroedering tussen de leden van beide clubs. Het werd een echt feestje in de clubkantine van LHC met opzwepende muziek verzorgd door enkele DJ's en uiteraard met de nodige lekkere hapjes en drankjes om ook de inwendige mens   te verwennen. Tegen 19.00 uur moest echter toch de terugreis naar Baarlo worden aanvaard, maar niet zonder dat de voorzitter van LHC de belofte had gemaakt te zijner tijd een tegenbezoek te maken aan VV Baarlo. We verheugen ons er nu al op!

Tombola en live-optreden

Op de terugweg naar Baarlo werd in beide bussen al het eerste deel van de tombola gedaan, wat al tot de nodige hilariteit leidde. Bij de heenreis waren in beide bussen al de nodige loten verkocht. De prijzen hadden de deelnemers aan deze dag zelf al bijeengebracht, want eenieder was verplicht vooraf iets mee te nemen voor de “prijzenpot”.  Na aankomst in de eigen clubkantine werd de tombola hervat en vond er daarna nog een live-optreden door Hayke Vercoulen plaats, waarbij uiteraard ook het van hem bekende nummer en tevens clublied “Heej in de Meeren” niet ontbrak en (zelfs 2x) fanatiek mee werd gezongen. Waarna de feeststemming er nog een tijdlang in bleef en een prachtige dag in stijl werd afgesloten.

Daarvoor ook complimenten en dank aan de organisatie en last but not least aan Voetbalvereniging LHC Eygelshoven/Hopel voor de gastvrijheid en gezelligheid!

Bekijk voor een impressie van deze dag ook zeker het

BEZOEKADRES

Sportpark De Meeren