Gies Smolders winnaar derde helft, de derby - 'after party"!

4 mei 2022 6:45

Over de derde helft na de derby Baarlo - Bree wordt nog lang nagepraat. Zeker over de winnaar van het latjetrappen, want Gies Smolders wist als 10-jarige ruim 80 volwassenen achter zich te laten. Met een zakje vol muntjes kon zijn dag niet meer stuk, want Gies was ook al pupil van de week geweest bij de wedstrijd. Gies, top gedaan, proficiat nog!

Wekenlang gaat het eigenlijk maar over één ding, de derby tegen MVC. Zelden heeft er zoveel op het spel gestaan als afgelopen zondag. De uitslag was niet in ‘ons’ voordeel, maar wie heeft het er nog over? Wie er ook kampioen wordt, het grootste feest is al geweest!

Jarenlang domineerde Baarlo in Maasbree na de uitwedstrijd de kantine van MVC en op een enkeling na, kwamen die Breetse in Baarlo een drankje doen na de wedstrijd in Baolder. Ook dit jaar waren de vooruitzichten niet heel rooskleurig… Waar MVC 4 al in alle vroegte met de fiets naar sportpark de Meeren kwam, mocht MVC 1 ’s middags niet met de fiets naar de Meeren komen. Sterker nog… Ze moesten netjes in rijen van twee, hand in hand het sportpark opkomen. Het gerucht gaat dat Baarlo dit vanaf nu ook maar gaat doen, want ook Baarlo heeft behoefte aan ‘ de perfecte’  wedstrijdvoorbereiding.

Indruk maken… Daar ging het vaak om dit weekend. MVC besloot hun sterspeler te sparen (bewuste schorsing) en Baarlo besloot drie jongens op vakantie te sturen, iets met prestatieverlof. Waar MVC vooraf sprak van veel vuurwerk langs het veld, besloten ze dit te sparen voor in het veld. De M-side van Baarlo had weer een schitterende vuurwerkshow en zelfs op het bomvolle terras ging nog een rookbommetje af.

Het vuurwerk van MVC stelde niet zoveel voor, het lokale dorpshuis (lees: de Woeste Hoeve), geeft nog meer licht dan die paar rookbommetjes.

Over de wedstrijd gaan we het niet te lang hebben, 0-3… Proficiat MVC! Het voorspel was geweest en er volgde een prachtige derde helft. Een derde helft waar ze bij de hockeyclub in Venlo en bij de manege in Sevenum jaloers op zijn.

Enkele hoogte en-of dieptepunten van deze middag/avond:

• Stage diven kan ook gewoon in Baarlo.
  • Bier is lauw lekkerder dan koud.
  • En wie niet springt…. En wie niet springt die zakt ook niet door een tafel.
  • Heeft er nog iemand een zak broodjes? Want die losse snacks die vullen niet.
  • Een 10-jarige wist 88 Baarlose/Breetse te verslaan met latje trappen en heeft nu een goedgevulde spaarpot.
  • In de Baarlose en Maasbreese samenleving waren er maandag meer katers dan in het dierenpension.
  • Een Baarlonaar (toevallig wel gekoppeld aan een Breetse) wist de uitslag goed te voorspelen, wegens veiligheidsmaatregelen mogen we zijn naam niet noemen, daar hebben wij het LEF niet voor.

Kantinepersoneel bedankt!
Bestuur vv Baarlo bedankt!
DJ’s bedankt!
N-Sounds bedankt!
Iedereen die mee heeft geholpen vanwege de drukte bedankt!
Poetsploeg bedankt en sorry voor de rommel!
We vergeten vast nog wel een aantal mensen te benoemen, maar door drank vergeet je nog wel eens iets… Zoals wij wel eens de drie punten vergeten…

VV Baarlo bedankt

MVC’19 bedankt

Strijd op het veld, gezelligheid buiten het veld.
De tafel dient wel nog gerepareerd te worden, dit zullen wij zelf doen… Als tegenprestatie ontvangen wij graag van jullie:
  • Een doos frikadellen.
  • Een kratje bier.
  • Een hoop nederlagen de komende weken.
Al met al een prachtige zondag waarvan er hopelijk nog meer mogen volgen. Op naar de volgende 'Match Of The Day'.