Moeizame start, maar uiteindelijk successtory bij Kabouters

29 juni 2021 18:00

Het nu afgelopen, ongekend grillige seizoen kende bij de Kabouters een moeizaam begin met maar 5 spelertjes en 3 leiders/ trainers. Nauwelijks toereikend en dus enigzins zorgelijk. Maar zie bij aanvang van het officiële wedstrijdseizoen, halverwege september, was dit aantal al opgelopen naar 9 spelers. En toen kwam corona opnieuw.

Waar iedereen dacht dat het daarbij wel zou blijven, daar werd deze denkwijze echter in de loop van het seizoen ingehaald door de realiteit. De jeugd mocht blijven trainen en dit betaalde zich positief uit. De kaboutergroep maakte een flinke groei door. Het aantal spelertjes steeg gestaag. Rond de jaarwisseling waren dit er al bijna 20. En hier zou het niet bij blijven.

Toen we in de lente opnieuw buiten mochten trainen begon het aantal kabouterleden onverwacht nog meer te groeien.  Ongelooflijk maar waar, half mei werd zelfs de 30ste (!) kabouter verwelkomd. Groeifactor 6, met andere woorden zes keer zoveel als bij de prille aanvang van het seizoen. En vooral opmerkelijk de vele aanmeldingen van meisjes bij de kabouters. Genoeg om het komend seizoen te gaan starten met een geheel uit meisjes bestaand "Onder 8"  team (MO8).

Afgelopen vrijdag waren er zelfs even 38 Kabouterleden op de afsluitende seizoenstraining. Met dien verstande dat er bij deze 38 kabouters ook een paar spelertjes bij waren die misschien een nieuwe vorm van voetbal binnen VV Baarlo gaan vormen, nl. het Bambino voetbal (vanaf 4 jaar).

Ongekend hoe het seizoen verlopen is met zoveel kabouters, maar dit had niet gekund zonder de hulp van alle betrokken leiders/ trainers.

2020-2021_Teamfoto-Kabouters_01.jpg

Lion, Rene, Mike, Mark, Ron en Koen bedankt voor de tijd die jullie het afgelopen seizoen gestoken hebben voor het kaboutervoetbal bij vv Baarlo. Ook dank aan alle ouders die op een of andere manier hebben bijgedragen aan het huidige succes van het kaboutervoetbal bij VV Baarlo.

Meer foto's hier.

Bron: Hay Nelissen (Coördinator Kabouters)